7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Küçük İpek babasını istiyor

(ÖZEL HABER) KÜÇÜK İPEK TANIYAMADIĞI BABASINI GERİ İSTİYOR

Ev sahibi olabilmek hayaliyle gittiği Suudi Arabistan'da cinayet suçlamasıyla cezaevine giren ve idamı istenen Türk vatandaşı Ali Açıkel'in ailesi perişan oldu.

Ev sahibi olabilmek hayaliyle 2001 yılında bir restoranda çalışmak üzere Suudi Arabistan'ın Cizan kentine giden evli ve 3 kız çocuk babası 39 yaşındaki Ali Açıkel, 10 Haziran 2005'de işlenen bir cinayetle ilgili olarak tutuklandı.

İddiaya göre Ali Açıkel'in ev sahibesi olan kadın, kefili olduğu Yemenli erkek işçiyi ziynet eşyalarını çaldığı gerekçesiyle öldürdü. Cinayetle ilgili olarak Ali Açıkel tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir yıl sonra cinayeti işleyen kadın suçunu itiraf ederek, cezaevine girdi.

Buna karşın 5 yıldır cezaevinde bulunan ve bu süreçte 13 kez kadı karşısına çıkartılan Ali Açıkel serbest bırakılmadı.

Suudi Arabistan'da 5 yıldır tutuklu bulunan Ali Açıkel'in Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan ailesi ise perişan oldu. Eşinin fotoğrafları ve evde kalan kıyafetleri ile hasretini dindirmeye çalışan Sabriye Açıkel, "Sayın Başbakanım, benim eşim 6 yıldır cezaevinde. Kirada oturuyorum. 3 kız çocuğum var. Onları bırakıp çalışmaya gidemiyorum. Sizden yardım istiyorum. Ne olur çıkartın eşimi. Çocuklarının başına gelsin. 6 yıldır sesini duyamıyoruz, yüzünü görmüyoruz. Ne olur yardım edin" dedi.

Ali Açıkel'in 16 yaşındaki kızı Yeliz, babasının suçsuz yere hapis yattığını belirterek, "Babam ev almak için lokantada çalışıyordu. Orada bir kadın cinayet işledi. Benim babamı da suçladılar. Babam 5 yıldır suçsuz yere cezaevinde yatıyor. Biz burada perişan olduk. Mal mülk hiçbir şeyimiz yok. Allah rızası için babamı oradan çıkartın. Bize yardım eli uzatın. Ben ihtiyaçlarımı babamın karşılamasını istiyorum. Ben onu çok özlüyorum. Neredeyse 6 yıldır onu görmedim" diye konuştu.

14 yaşındaki Melis ise, babasını çok özlediğini ve artık dönmesini istediğini söyleyerek gözyaşı döktü. En son 5 yıl önce babasını gören ve onu hatırlamakta güçlük çeken 10 yaşındaki İpek de, babasının fotoğrafını elinden düşürmüyor. Konuşurken gözyaşlarına boğulan İpek, "Ben çok küçükken babam cezaevine girmiş. Onu hiç görmedim, tanıyamadım. Ama onu çok özledim. Gelmesini istiyorum. İhtiyaçlarımı karşılasın. Annem her şeyimize yetişemiyor. Okul ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor" dedi.

Ağabeyinin suçsuz olduğunu dile getiren Serdar Açıkel, "Ağabeyim 5 yıldır cezaevinde. 13 kez mahkemeye çıktı. En son 2 yıl önce çıktığı son mahkemede kadı suçsuz olduğunu söyledi. Ama hala serbest bırakılmadı. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den ve Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'dan yardım bekliyoruz. Bizim sığınacak başka kimsemiz kalmadı" şeklinde konuştu.

(ÖZEL HABER) KÜÇÜK İPEK TANIYAMADIĞI BABASINI GERİ İSTİYOR
(ÖZEL HABER) KÜÇÜK İPEK TANIYAMADIĞI BABASINI GERİ İSTİYOR
(ÖZEL HABER) KÜÇÜK İPEK TANIYAMADIĞI BABASINI GERİ İSTİYOR
(ÖZEL HABER) KÜÇÜK İPEK TANIYAMADIĞI BABASINI GERİ İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 11:04:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 19:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?