3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Küçük Kader yardım bekliyor

Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Kader, damak ve dudağı doğuştan yarık olduğu için konuşamıyor. Kızlarını tedavi ettirecek maddi imkanı olmayan Yuvarlak ailesi, Kader'in de diğer çocuklar gibi konuşabilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Altınözü'nün Yolağzı köyünde yaşayan Hammut (35) ve Serpil Yuvarlak (30) çiftinin 4 çoğundan biri olan 6 yaşındaki Kader, damak ve dudağı yarık olarak dünyaya geldi. Doktorların "Damak dudak yarığı, micrognati, hipertelorizm, mental retardaslyon" teşhisi koyduğu Kader, hastalığı yüzünden konuşamıyor.

Kızının da diğer 3 çocuğu gibi sağlıklı bir hayat sürmesini isteyen Serpil Yuvarlak, Kader'in tedavisi için yardım beklediklerini söyledi. Kızının köydeki sağlık ocağında doğduğunu ve doğumu yaptıran ebenin "En fazla bir hafta yaşar" dediğini belirten baba Hammut Yuvarlak da, "Ebe, bir hafta yaşar' dedi ama Allah'ın takdiri ile kızım 6 yaşına girdi. Ancak kızım doğduğundan beri sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Maddi durumumuz iyi olmadığı halde 6 yıldır yakınlarımızın desteğiyle kızımın tedavisi için çaba harcıyorum" dedi.

Bugüne kadar Adana, Ankara, Mersin ve İstanbul'da doktorlara gittiklerini anlatan Yuvarlak, şöyle konuştu: "Kızımın ameliyat olabilmesi için gereken parayı bulamadığım için uzun süre birşey yapamadım. 4 yıl önce eşimin Hollanda'da yaşayan bir yakını sayesinde bir Amerikan şirketi kızımın tedavi masraflarının bir kısmını karşıladı. Amerikan şirketinin gönderdiği para ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kızımın dudağındaki yarık yapılan ameliyatla düzeltildi. Ancak hala damak ve burun ameliyatı yapılması gerekiyor. Benim düzenli bir işim ya da gelirim yok. Bu nedenle kızımın tedavisini yaptıramıyorum. 6 yaşına girmesine rağmen hala konuşamıyor, yürümeye yeni başladı. Kızımın da diğer çocuklar gibi konuşabilmesini istiyorum."

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 15:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?