3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Külliyede Ramazan şenlikleri başladı

Hatay'ın Dörtyol ilçesine Payas beldesinde 1574 yılında Sokulu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan külliyede eski Ramazanlar yaşatılmaya çalışılıyor .

Payas Belediyesi ve Hür Ajans organizasyonunda Payas'ta bulunan Osmanlı'nın önemli eserlerinden Tarihi Sokulu Mehmet Paşa Külliyesinde bu yıl ilki düzenlenen Ramazan şenlikleri Isparta Mehteran takımının konseriyle başladı.

Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından açılışı yapılan Ramazan Şenliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İskenderun başta olmak üzere Payas ve Dörtyol bölgesinden esnaflın da stant kurdukları külliyede özellikle Osmanlı usulü el işlemeleri, tablolar, yakma sanatı ile işlenen mozaik çalışmalar, hançer, kılıç, ok, yay gibi savaş aletlerinin de bulunduğu birçok ürün satışa çıkarıldı.

Tarihi mekanda Ramazan ayının ilk iftarını yapan vatandaşlar Hacivat-Karagöz ve orta oyunlarıyla keyifli dakikalar yaşadılar. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay'da ilk olarak gerçekleştirdikleri Ramazan şenliklerinin geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Payas Sokulu Mehmet Paşa külliyesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Ramazan şenlikleri 1-30 eylül tarihleri arasında devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 13:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?