5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Kum ocağında göçük!

KUM OCAĞINDA GÖÇÜK

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Hazine'ye ait alandan izinsiz olarak kum çeken iş makinesi ve operatörü toprak altında kaldı.

Edinilen bilgiye göre, özel bir şirkete ait iş makinesi, Narlıca beldesinde bulunan kum ocağından, baraj dolgusu yapımında kullanılmak üzere kum çekmeye başladı.

İş makinelerinin çalıştığı sırada kum ocağında göçük meydana geldi. İş makinesinin içinde sıkışan makine operatörü Kazım Sayla kayan toprağın altında kaldı. Çevre sakinlerinin durumu polise bildirmesinin ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekibi geldi. Sivil savunma ekipleri Narlıca Belediyesi'nden kepçe isteyerek toprağın altında kalan iş makinesinin üzerindeki toprağı kepçe yardımı temizledi.

İş makinesinin üzeri sivil savunma ekipleri tarafından kesilerek yaralı Kazım Sayla'ya ilk müdahale yapıldı. Ekiplerin çalışması sırasında bilinci yerinde olan Sayla'ya güvenlik güçleri tarafından su verilirken, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından göçükten çıkarılan Sayla, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sayla'nın ayağında kırıklar tespit edildiği hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Narlıca Belediyesi Personel Şefi Hasan Sertel, bir inşaat şirketine ait iş makinesinin belediyeden izin almadan bu alanda çalıştığını söyledi. Sertel, belediye olarak iş makinesi çalışmalarında her türlü güvenlik önlemini aldıklarını ancak göçük altında kalan iş makinesinin kendilerinden izin almadan bu alanda çalıştığını söyledi.

KUM OCAĞINDA GÖÇÜK
KUM OCAĞINDA GÖÇÜK
KUM OCAĞINDA GÖÇÜK
KUM OCAĞINDA GÖÇÜK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 13:53:05
Güncelleme :12 Şubat 2011 Cumartesi 15:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?