8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

‘Kümelenme eğitimi’ başladı

HATAY’DA ‘KÜMELENME EĞİTİMİ’ BAŞLADI

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) Teknik Destek Programı kapsamında Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) hazırladığı, Hatay Genç İşadamları Derneği'nin (HAGİAD) ortak olduğu ‘Kümelenme Eğitimi’ başladı.

ATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim projesinin açılış konuşmasını yapan ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Durmaz, kümelenmenin firmanın maliyetini azalttığını, firmanın pazarlamasını, verimliliğini ve ihracatını arttırdığını söyledi.

Kümelenmenin faydalarını anlatan Durmaz, kümenin benzer ilişkili ve tamamlayıcı iş gruplarının coğrafi olarak belirli bir alanda yoğunlaşması ve meydana gelen uzmanlaşmış ortak alt yapıyı, iş gücü ve hizmetleri paylaşarak birbirleri ile ticari faaliyetlerde bulunmaya iletişime ve diyaloga açık, ortak fırsatlar ve tehditler ile karşı karşıya olan bir oluşum olduğunu söyledi.

HAGİAD Başkanı Aykut Özbuğday ise bu tür eğitim çalışmalarının öneminin giderek arttığını belirterek, "Malumunuz günümüzde üretimi farklı yapmalıyız. Farklı olmakta bizi rekabetçi kılar. Bu rekabetçiliği sağlarken de hem her türlü bilgiye ulaşıp, hem finansman, hem pazarlama, hemde üretim teknolojileri anlamında bir takım avantajları yaratmak zorundayız" dedi.

Kümelenmenin de bu tip konuları içeren bir başlık olduğunu belirten Özbuğday, "Aslında rekabet anlamında ilimizin pek çok avantajı var. Sahip olduğumuz bu potansiyelleri gün ışığına çıkarmak adına, bizler birikimlerimizi kullanmayı da öğrenmeliyiz. Antakya’mızın sahip olduğu ayakkabıcılık, mobilyacılık, ipek böcekçiliği gibi pek çok alanda kendisini daha ileri aşamalara götürecek, bilgi birikimlerini toplayarak, rekabetçi ve yenilikçi bir takım imza atacağına ümit ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Teknokent Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Rıza Balım ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Erdal Akdeve tarafından katılımcılara Hatay’da öne çıkan sektörler için kümelenme stratejileri projesi ile ilgili bilgiler verildi.

Kümelenme eğitiminin 2 gün süreceği belirtildi.

HATAY’DA ‘KÜMELENME EĞİTİMİ’ BAŞLADI
HATAY’DA ‘KÜMELENME EĞİTİMİ’ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 15:16:02
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 16:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?