6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Kuyumcudaki hırsızı kamera yakaladı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, lavaboya giden kuyumcunun kapıyı kilitlememesini fırsat bilen bir genç, 12 bin YTL değerinde altını çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Edinilen bilgiye göre, kuyumcu sahibi Mehmet Köz'ün lavaboya giderken kapıyı kilitlememesini fırsat bilen 16 yaşlarındaki hırsız, elinde siyah bir bezle içeri girerek vitrinde bulunan bilezikleri çaldı. İçeride yaklaşık 40 saniye kalan hırsız, ikinci bir hamleyle vitrinde bulunan çok sayıda bilezik, gerdanlık ve künyeyi de alıp siyah bezin altına sakladıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi kuyumcudan ayrıldı. Küçük yaştaki hırsız, çaldığı 12 bin YTL değerindeki altınlarla çarşıdan ayrılıp kayıplara karışırken, iş yeri sahibi Mehmet Köz şaşkına döndü. Güvenlik kamerasından hemen hırsızın fotoğrafını çıkartıp esnaf arkadaşlarına dağıtan Köz, "Lavaboya gitmiştim, geldiğimde altınların bir kısmını yerde gördüm, şaşırdım ve vitrini kontrol ettiğimde soyulduğumu anladım. İkinci kez başıma böyle bir iş geliyor. 1 yıl önce de aynı şekilde 20 bin YTL param çalınmıştı. Belki de yapan kişi aynı kişidir, beni takip etmiştir" diye konuştu. 

Polis, kuyumcuda yaptığı parmak izi araştırması ve güvenlik kamerası incelemesinin ardından küçük yaştaki hırsızı yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 21:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?