2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Lazkiye Valisinden Miroğlu'na ziyaret

Suriye'nin Lazkiye Valisi Zahit Hac Mousa ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nu ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı ve Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu ile Emniyet Müdürü Osman Çapalı da hazır bulundu.

Yaklaşık 5 ay önce göreve başlayan Vali Miroğlu'nu kutlamak için Hatay'a geldiklerini belirten Lazkiye Valisi Mousa, “Son yıllarda iki ülke arasında ilişkiler üst düzeyde gerçekleştirilen girişimler sayesinde çok iyi bir düzeye geldi. Bizler de mülki idareciler olarak, yakalanan bu dostane ilişkilerin daha da artması amacıyla bu tur ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra daha da artarak devam edecek olan bu görüşmeler, ikili ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Aynı coğrafyayı ve kültürü paylaştığımız Türkiye ile sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik anlamda ilişkileri en üst düzeyde geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle son yıllarda uygulamaya konulan 48 saat yatılı bayramlaşmadan dolayı her iki ülkenin vatandaşlarının da mutlu olması bizleri sevindiriyor. Hatay'da ve Türkiye'de kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Yaşanan bu ilişkilerin artarak sürmesini ve iki ülkenin dostluğunun devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise, “Hafta sonu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Halep'e gittik. Burada bize karşı gösterilen sıcak ve dostça karşılama bizi oldukça duygulandırdı. Komşu ülkeler arasında her zaman böyle sıcak ilişkiler olmalıdır. Çünkü komşu ülkelerin birbirlerine ihtiyaç duyacakları kesindir. Özellikle son yıllarda sınır bölgelerinde yaşanan orman yangınları bu durumu net bir şekilde ortaya koymuştur. İki ülkenin birlikte hareket etmesi ile bu yangınların üstesinden gelinebilmiştir. Bu da işbirliğinin önemini ortaya çıkartmaktadır. Yangın, sınır ihlalleri ve kaçakçılık gibi konularda geçmişte olduğu gibi bundan sonra da komşu ülke ile iş birliği içerisinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu güzel dostluk ilişkilerinin süreceğine eminiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?