8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Lezzetler Şenliği başladı

HATAY'DA GELENEKSEL LEZZETLER ŞENLİĞİ BAŞLADI

Hatay'da 'Hoşgörü Sofrası' temasıyla düzenlenen Geleneksel Lezzetler Şenliği başladı.

Hatay Valiliği ve Anadolu Halk Mutfakları Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen ve Hatay'ın yanı sıra Osmaniye, Kahramanmaraş ve Suriye'nin Halep kentinin yöresel yemek ve tatlılarının tanıtımının yapılacağı "Geleneksel Lezzetler Şenliği Hoşgörü Sofrası" açılış töreni kapsamında, Atatürk Caddesi'ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri, Suriye'den gelen heyet ve vatandaşların yanı sıra sırtındaki heybelere meyve yüklenen eşekler ve traktör üzerine kurulan stantların da yer aldığı kortej yürüyüşü sonunda vatandaşlara meyan kökü suyu ikram edildi. Daha sonra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret Odası (ATO) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Vali Lekesiz, "Anadolu kültür mirasımızın önemli öğelerinden biri de mutfak kültürümüzdür. Türk mutfağı, aslında bünyesinde buluşturduğu tatlar bakımından dünyanın birçok mutfağından daha zengin lezzet birikimine sahiptir ama itiraf etmek gerekir ki mutfak kültürümüzü tanıtmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda Türk mutfağını layık olduğu yere getirmek için yapılan bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Türk mutfağı, yüzyıllardan bu yana değişerek, zenginleşmiş büyük bir kültürel mirastır. Türkiye'de bugün var olan yöresel mutfakların tamamı, ayrı bir tanımlama ve inceleme sahası gerektirecek kadar özel ve zengin bir yapıya sahiptir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ulus Alanı'nda kurulun yemek kazanlarının ateşi, Vali Lekesiz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yakıldı. Protokol üyelerine ve vatandaşlara kazanlarda pişirilen mercimekli pilav dağıtıldı.

Düzenlenen etkinliğe, Milli Aşçılık Takımı üyeleri Ali Ronay, Mehmet Soykan, Yıldırım Serim ve Yücel Dereyayla ile gurmeler Sevim Gökyıldız, Önder Köse, Osman Serim, Zeynep Kakınç, İngiliz John Sytmen, Fransız Chirstian Pülmair katıldı. "Geleneksel Lezzetler Şenliği" kapsamında üç gün boyunca Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Suriye'nin Halep kentinin yöresel yemekleri tanıtılacak.

HATAY'DA GELENEKSEL LEZZETLER ŞENLİĞİ BAŞLADI
HATAY'DA GELENEKSEL LEZZETLER ŞENLİĞİ BAŞLADI
HATAY'DA GELENEKSEL LEZZETLER ŞENLİĞİ BAŞLADI
HATAY'DA GELENEKSEL LEZZETLER ŞENLİĞİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 15:04:00
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 17:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?