2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Limanda yağ ve çöp temizliği

Hatay'ın İskenderun Limanı'nda bir geminin açıkta bıraktığı atıklar liman içerisinde 1 kilometrelik alanda deniz kirliliğine yol açtı.

İskenderun Limanı'nda sabah erken saatlerde fark edilen deniz kirliliğine Liman İşletme Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı yetkilileri müdahale ettiler.

Bir temizleme gemisi ve personelinin başlattığı temizleme çalışmaları devam ederken 1 kilometrelik alana yayılan yağ ve çöpler toplanmaya çalışılıyor.

Liman yetkilileri, liman sahası dışında bir geminin sintine ve 'Slaç' olarak adlandırılan yağ ve atıkların denize bırakıldığı ve akıntıyla limana gelen atıkların 1 kilometrelik bir alanda deniz kirliliğine sebep olduğunu bildirdiler.

Mevcut imkanlarla başlatılan temizlik çalışmalarının birkaç gün sürebileceğini bu nedenle İstanbul'dan deniz yüzeyinin temizlenmesinde kullanılan 'Sosis' ve 'Ped' malzemesi sipariş edildiği ve malzemelerin yarın İskenderun Limanı'na ulaştırılacağı öğrenildi.

Limanda yaşanan deniz kirliliğinin giderilmesi için çalışmalar devam ederken atığı bırakan geminin yakalanması için Liman Başkanlığının araştırma başlattığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?