5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Medya patronlarına yüklendi

ARINÇ, HATAY'DA MEDYA PATRONLARINA YÜKLENDİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'da medya patronlarını eleştirerek "Milyar dolarlık ihaleler alıyorlar fakat 6 aydır personelin maaşını ödemiyorlar" dedi.

2 günlük bir program kapsamında Hatay'a gelen Arınç, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i valilik binasında; ardından Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı da belediye binasında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından kendisine sunulan Hatay'a özgü hediyeleri kabul eden Arınç, Hatay'ın barış ve hoşgörü kenti olduğunu belirterek geç kalmış bir ziyareti gerçekleştirmekte olduğunu belirtti.

Daha sonra Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ı belediye binasında ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Resmi ilan konusundaki sorular üzerine medya patronlarına göndermede bulunan Arınç, resmi ilanların kesilmeyeceğini söyledi. Arınç "Yerel medya resmi ilan derdine düşmüşken, medya patronları milyar dolarlık ihalelere girip peşin parayla bunları alabiliyorlar. Ama bunların aynı zamanda televizyon ve gazeteleri de var. Televizyon ve gazetede çalışanlarına 6 aydır maaş ödemiyorlar, böylesine bir çelişki içindeyiz. Bunların kimler olduklarını da çok iyi biliyoruz. Patronları bazı konulara mecbur etmek suretiyle, emekçi arkadaşların sosyal ve özlük haklarını geliştirmeye kararlıyız. Medyanın güçlenmesini ve imkanlarının daha da arttırılmasını arzu eden bir hükümetiz. Resmi ilan ücretlerindeki artışı bir hafta önce imzaladım, bugünlerde yürürlüğe girecek" dedi.

 "'ADALET VE YARGIDA REFORMA İHTİYAÇ' VAR SÖZÜ HAKLI BİR SÖZDÜR"

'Adalet ve yargıda reforma ihtiyaç' var söylemleriyle ilgili sorular üzerine "Arınç, Adalet Bakanı konuyla ilgili gereksinimleri yerine getiriyor. 'Adalet ve yargıda reforma ihtiyaç var' sözü haklı bir sözdür. Biz de onun gereğini her konuda yapıyoruz. Fakat halkımız gereğini bizden daha güzel yapıyor. 26 maddelik anayasa değişikliği konusunda halkımız isteklerini ve beklentilerini gösterdi. Referandum sonuçları halkımızın bu konudaki başarısıdır" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin referandumda korku senaryoları ürettiğini savunan Arınç, "Muhalefet partileri, tehdit ve korkuyu bir kenara bırakıp paketin içeriğiyle ilgilenseydi yüzde 60'ın üzerinde evet oyu çıkardı. Muhalefet partilerinin korku senaryolarına rağmen yüzde 58 çıktı. Halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habib-i Neccar Camii'ni, tarihi Antakya Uzun Çarşı'sını, dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierr Kilisesi'ni, Katolik Kilisesi'ni, havrayı ziyaret edecek. Arınç, Anemon Antakya Oteli'nin açılışını da gerçekleştirecek.

Arınç'ın gezilerine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de eşlik etti.

ARINÇ, HATAY'DA MEDYA PATRONLARINA YÜKLENDİ
ARINÇ, HATAY'DA MEDYA PATRONLARINA YÜKLENDİ
ARINÇ, HATAY'DA MEDYA PATRONLARINA YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 14:07:01
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 14:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?