6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Meryem Ana Yortusu kutlamaları

Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrop Mutafyan, Lübnan'daki savaşın durması için dua ettiklerini ancak insanların din adamlarını pek dinlemediklerini söyledi. 

Hıristiyanların 5. büyük bayramlarından biri olan "Meryem Ana Yortusu", Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Türkiye'nin tek Ermeni köyü Vakıflı'da kutlandı. Kutlamalara, Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrop Mutafyan da katıldı. 

Köydeki kilisede düzenlenen ayinde, Meryem Ana ve diğer azizler anısına dualar edildi. Ermeni Ortadoksları'nın üzüm oruçlarını da bozdukları bayramda, Patrik 2. Mesrop Mutafyan tarafından kutsanan üzümler, kiliseyi dolduran kalabalığa dağıtıldı. 

Kiliseye gelenlere vaaz verdikten sonra gazetecilerin Ortadoğu'daki savaşla ilgili sorularını cevaplayan Mutafyan, şunları söyledi: 

"Bildiğiniz gibi bu konuda biz İstanbul'daki kiliseler olarak toplandık ve barış duası tertipledik. Bu aynı zamanda bizim duygularımızı da yansıtmaktaydı. Ben biliyorum ki din görevlilerinin, rahiplerin, hocaların, hahamların dualarını insanlar pek dinlemez. Ancak biz duygularımıza tercüman olmak istedik. Bütün ilahi dinlerden hiçbirisi savaşı emretmez. İnsan öldürmeyi emretmezler. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuda bir demeçleri var zaten. Özelikle masum insanların, çocukların, kadınların bu çatışmalarda hayatlarını kaybetmeleri, bizi son derece üzüyor. Bu nedenle bir dua töreni düzenleyip, kendi sesimizin çıktığı kadarıyla ateşkes sağlanması için hem Allah'a yakardık hem de bir çağrıda bulunduk. Çünkü ne Lübnan'da, ne İsrail'de ne de Filistin'de huzur ortamı mümkün değil olamaz. Bu tamamıyla insanların güç çatışması aslında. Doğal kaynaklara ulaşmak amacıyla yapılan bir çatışma"
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 17:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?