7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Meslek Federasyonları Hatay'da

MESLEK FEDERASYONLARI İSTİŞARE TOPLANTISI HATAY'DA BAŞLADI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın son yıllarda oldukça sıkıntılı bir süreç geçirdiğini ve bu noktada devletten destek beklediğini söyledi.

Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren 13 meslek federasyonunun katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" Antakya'da başladı. Otoman Palas Otel'de gerçekleştirilen toplantıya TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yanı sıra meslek federasyonları başkanları ve çok sayıda yönetici katılım gösterdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin huzur ve refahının teminatının esnaf ve sanatkar olduğunu dile getiren Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımız son birkaç yıldır zor günler yaşıyor. Haksız rekabet ortamının yol açtığı sıkıntılar esnafımızın içinde bulunduğu olumsuzlukları daha da arttırıyor. Esnafımız yaşadığı sıkıntılı değişim ve dönüşüm sürecinde devletten destek bekliyor. Artık haksız rekabeti istemiyor. Haksız rekabeti bazen büyük mağazalar, bazen kamu kurum kuruluşları oluşturuyor. Perakende sektörünün kuralsız ve büyükleri koruyan yapısı esnafın büyümesini engelliyor. Kamu kurumlarımız da devlet imkanlarını kullanarak esnafla rekabete giriyor. Lokanta, pastane, otel, kuaför, fırın işleten çok sayıda kamu kurumu var. Bu kurumların hizmetlerini üyeleri ile sınırlı tutmaması, esnafın iş kaybına sebep oluyor. Haksız rekabeti önlemek amacıyla perakende sektörünün düzenlenmesine ilişkin hazırladığımız yasa tasarısı, bir an önce TBMM'ye sevk edilmeli ve yürürlüğe konulmalıdır" dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz ise toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını, esnafın sorunlarının çözümü için birlikte hareket etmenin şart olduğunu ifade etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

MESLEK FEDERASYONLARI İSTİŞARE TOPLANTISI HATAY'DA BAŞLADI
MESLEK FEDERASYONLARI İSTİŞARE TOPLANTISI HATAY'DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:49:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?