3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Minibüs direğe çarptı, araba ezildi!..

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, öğrenci servis minibüsünün çarptığı beton elektrik direği, park halindeki otomobilin üzerine düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, otomobil büyük hasar gördü. 

Edinilen bilgiye göre, kaza Pınarbaşı Caddesi köprü çıkışında, gece geç saatlerde meydana geldi. Ümit K.'nın kullandığı iddia edilen 31 S 4082 plakalı öğrenci servis minibüsü, Çankaya inişinde sürücünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak, yol kenarındaki beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle yıkılan direk, park halindeki 31 LE 862 plakalı otomobilin üzerine düştü. Coşkun Kaygısız'a ait otomobil, kaza sonrası büyük hasar gördü. 

Gece büyük bir gürültüyle kendisini evden dışarı attığını ifade eden Kaygısız, "Dışarı çıkıp baktığımda elektrik direğinin aracımın üzerinde olduğunu gördüm, şaşırdım. Bir minibüs direğe çarpmıştı. Kazadan sonra 2 genç koşarak kaçtı, fakat polis yakaladı. Aracın içinden de bir sürü içki şişesi çıktı. Elektrik tellerinin birbirine temas edip patlaması sonucu evdeki elektronik eşyalarım da zarar gördü" dedi. 

Kaza nedeniyle şehrin bazı kesimlerinde saatlerce elektrik kesintisi yaşandığı belirtilirken, TEDAŞ, hasarın giderilmesi için çalışma başlattı.

TEDAŞ Başmühendisi Kenan Kapan, kurum olarak zararlarının bin 500 YTL civarında olduğunu belirterek, kaza nedeniyle şehrin bir kısmına saatlerce elektrik verilemediğini bildirdi. 

Kazanın ardından kaçmaya çalışırken yakalanan sürücü Ümit K. ve araçta bulunan Cemal D. ile minibüsün sahibi Emrah K.'nın polis tarafından ifadelerinin alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 23:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?