2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Minik Melek'in büyük dramı

Dünyada ender rastlanan ve sinir sistemindeki doğumsal bir hasar olan "Hallerman-Streiff" hastalığına yakalanan Hataylı 7 yaşındaki Melek Olgar, en fazla 11 yaşına kadar yaşayabilecek.

Antakya'nın merkeze bağlı Dikmece köyünde yaşayan 18 yıllık evli Mehmet ve Gülcan Olğar çifti, 4 çocuklarının en küçüğü olan Melek'in ölüme her geçen gün biraz daha yaklaşmasını çaresizlik içinde izliyorlar.

Hastalığı nedeniyle 7 yaşında olmasına rağmen 2 yaşındaki bir çocuk görümünde olan Melek'in vücudu gelişmiyor. Gözleri ancak yüzde 50 oranında gören Melek'in saçları çıkmıyor ve dişleri çürüyor. Melek'in anne ve babası ise, kızlarının çaresiz hastalığı karşısında acıların en büyüğünü yaşıyor.

Kızının doğum ağırlığının 1 kilogram olduğunu, 3 aylık oluncaya kadar da normal gelişim gösterdiğini belirten anne Gülcan Olgar, üçüncü aydan sonra kızının gözlerinde bir tuhaflık fark edip doktora götürdüğünde onbinde bir rastlanan genetik bir iskelet hastası olduğunu öğrendiğini anlattı.

Anne Olgar, "Doktorlar bu hastalığın ayrıntılarını anlattığında ise ikinci kez yıkıldım. Meleğimin boyunun uzamayacağını, yaşıtları gibi zeka düzeyine sahip olamayacağını ve gözlerinin görmeyeceğini, tedavisinin de mümkün olmadığını söylediler. Hatay ve Ankara'da sayısız doktora gittik, ancak çare bulamadık. Kızımın yaşıtları gibi koşup oynamasını ve okula gitmesini bende çok isterdim. Ancak bu mümkün olmadı. Doktorların 11 yaşına kadar yaşayacağını söyledikleri küçük kızımın büyümesini istemiyorum. Elbetteki onun sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorum, ama 11 yaşında ondan ayrılacağımı bilmek bana büyük bir acı veriyor" dedi.

Melek'in katı hiçbir yiyeceği yiyemediğini, sadece sıvı gıdalarla beslendiğini ifade eden anne Olgar, maddi sıkıntı nedeniyle bazı günler bu gıdaları bile alabilmekte zorlandıklarını belirterek, eşinin inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Küçük Melek'in 14 yaşındaki ağabeyi Ali Olgar ise, kardeşini çok sevdiğini ve onun bir an önce iyileşmesini istediğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 17:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?