7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

MKÜ "halk koşusu" düzenliyor

MKÜ

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ‘Geleneksel Halk Koşusu’ düzenliyor.

Rektör Prof. Dr. M. Şerafettin Canda, yaptığı açıklamada, öğrenci sayılarının bu öğretim yılında 30 bine ulaştığını, Hatay’ın tüm ilçelerinde okulları olduğunu belirterek, "Üniversitemiz büyük bir aile olmuştur. Çarşısında, tarımında, sanayisinde, kültürel, sosyal yaşamında kısacası Hatay’ın her yerinde varız. Düzenlediğimiz koşu ile öğrencilerimizi ve halkımızı biraz daha yakınlaştırmak istiyoruz. Bu tür etkinlikler çok önemli, hedeflenen amaca ulaşmada başarılı oluyor. Geleneksel hale getirdiğimiz Keldağ yürüyüşleri bunun iyi bir örneğidir. Keldağ yürüyüşlerine ilgi her yıl biraz daha artıyor. 16 Ekimde düzenleyeceğimiz olduğumuz 1. Geleneksel Halk koşusuna da yoğun ilgi olacağına inanıyorum. Yaş farkı gözetmeden tüm sporsever, spora ilgi duyan kadın-erkek vatandaşımızı bekliyorum" dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Halk Koşusu 16 Ekim 2010 tarihinde, saat 09.00’da Antakya’daki rektörlük binası önünden başlayıp, Fatih Caddesi'nden devam ederek, Atatürk Anıtı'nda son bulacak.

Katılımın ücretsiz olduğu koşuya katılmak isteyenlerin, Sağlık Kültür ve Spor daire Başkanlığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile irtibata geçmeleri gerekiyor. Birinci Geleneksel Halk Koşusuna katılan kategorilerindeki ilk üçe giren yarışmacılara madalya, ilk 10’da bitiren diğer yarışmacılara değişik armağanlar verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:13:04
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?