2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

MKÜ Akademik yılı başladı

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) 2008-2009 Akademik Yılı, düzenlenen törenle başladı.

Rektör Prof. Dr. Şerafettin Canda, Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, görevde olduğu 22 aylık süreçte 50 yeni program ve bölüm açtıklarını, 13 bin olan öğrenci sayısını 21 bine çıkardıklarını belirtti.

Türkiye'nin Ortadoğu'nun, Kafkasya'nın ve Balkanların her alanda en güçlü ülkesi olduğunu, bu durumun Atatürk devrimleri yolunda ilerlemenin ve günümüzde Cumhuriyet kadrolarının oluşmasının sonucu olduğunu ifade eden Canda, "Ülkemizin en önemli zenginliği ise genç nüfusu, stratejik konumu ve bulunduğu coğrafyadaki insan topluluklarıyla tarihi bağlarıdır. Ülkemizin eğitim öğretim düzeyinin yükseltilmesi, çağdaş dünyayla olan ilişkilerimizde ve özellikle AB açısından büyük önem taşıyor. Bunun için MKÜ'de bilimsel çalışmalara önem vererek, standartlarımızı daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Amacımız bilinçli ve bilgili bir gençlik yetiştirmek" dedi.

Akademik yıl açılışı nedeniyle Atatürk Konferans Salonu'nda MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Öztürk'ün heykel ve yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.

Serginin 25 Eylül Perşembe gününe kadar gezilebileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?