7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

MKÜ’de seçime doğru

MKÜ’DE REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısı ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Basın mensuplarının başörtüsü yasağıyla ilgili sorununa da cevap veren Kaçar “Ben yasakçı bir zihniyete sahip değilim. Yasakçı rektör de olmayacağım” diyerek Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını eleştirdi. Yasakçı rektör olmayacağını ve özgürlüklerden yana olduğunu belirten Kaçar, başörtüsü’nün üniversitelerde tartışılmasının bile anlamsız olduğunu, ülkenin daha ciddi gündemlerinin olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin, ülkedeki üniversiteler sıralamasında gerilerde kaldığı için aday olduğunu açıklayan Kaçar, Mustafa Kemal Üniversitesi’ni, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesinden biri yapacağını, hem ulusal hem de uluslar arası alanda Mustafa Kemal Üniversitesi’ni en üst seviyelere çıkarmak için ciddi projelerinin olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde temelde sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntıları giderecek projelerinin olduğunu belirten Kaçar “Akademisyen ve öğrencilerimize özlük haklarının teslimi noktasında mücadele edeceğiz, düşünce özgürlüğünü savunacağım. Rektörlük işini kendimize göre değil; Avrupa standartlarına göre yapacağım. Öğrencilerin şehirden kopukluğunu gidermek için yerel yönetimlerle ortak projeler hazırlayarak, öğrencileri şehirle bütünleştireceğim. Dünya çok büyük değişimler içerisinde, üniversitelerde de değişiklikler var. Bizde, fakültelerin yönetim kurullarına öğrencileri de alacağız” dedi.

Kaçar “Üniversitemiz sadece öğrenci yetiştiren bir kurum olarak değil, bölgenin sağlık, sanayi, tarım, enerji, turizm, sosyal, fikrî, dinî ve teknolojik sorunları ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak; dinî ya da etnik hiçbir fark gözetmeksizin halkı ile bütünleşmiş, geçmişi ile barışık, bir üniversite hayal ediyoruz. Sadece çalışanlarımız için değil, emeklilerimiz için de Antakya’da hava ve çevre güzellikleri göz önünde bulundurularak MKÜ emekli dinlenme evi kurağız. Mensuplarımızın hayat boyu MKÜ aidiyetlerini temin etmek, hizmetlerinin karşılığını vermek, yaşlılıklarında onları unutmamak, bizim için bir minnet borucunu ödemek olacaktır. Ben ve ekibim, üniversitemizin sancağını en yükseklere taşımak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Kaçar kimdir?

Hatay Altınözü ilçesine bağlı Altınkaya köyünde 1960 yılında doğan Mustafa Kaçar Antakya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde lisans eğitimi tamamladı.

Topkapı Sarayında ve İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinde Araştırmacı ve proje koordinatörü olarak çalışan Kaçar 1997’de yardımcı doçent, 2000 yılında Doçent oldu. Bilim Tarihi profesörlük unvanımı 2008 yılında İstanbul Üniversitesi’nden alan Kaçar halen aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürlüğünü yürütüyor.

Ayrıca merkezi Paris’te bulunan Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi üyesi üç Türk’ten biri olan Kaçar evli ve bir çocuk babası.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 14:59:04
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 23:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?