7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

MKÜ'de yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ), 2006-2007 öğretim yılı törenle açıldı. Törende, 2006 yılı mezunlarına belgeleri de verildi. 

Antakya Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü'nde bulunan Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen konuşmalar ve dereceye giren öğrencilere belgelerinin verilmesiyle devam etti. Buradaki törene Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve yakınları katıldı. 

Törende konuşan Vali Kayhan, üniversitelerin çağdaşlaşma yolunun en önemli odak noktaları olduğunu belirtti. Geleceğin Türkiye'sinde üniversitelerin ve üniversite gençliğinin önemine vurgu yapan Kayhan, "Ülkemizi geleceğe taşıyan aydınlık yol, bu kapılardan geçmektedir. Çağdaş toplum, çağdaş Türkiye için çağdaş üniversite gereklidir. Gençlerimiz bugün kendi değerlerine sahip çıkarak ve dünya değerlerini de bilerek yetişmektedir. Uygarlık yolunda katedilen mesafeyi asla yeterli bulmuyoruz. Daha çok çalışmaya, daha çok güçlenmeye, halkımızın yaşam kalitesini daha da artırmaya mecburuz. Bunun için de gençlerimizin iyi eğitim alması en büyük arzumuzdur. Bu anlamda üniversitelerimiz, cumhuriyetin en değerli kurumlarıdır" dedi. 

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Gürkanlar da, bugün yaşanan ezici rekabet içinde başarılı olabilmenin ve hedeflere ulaşabilmenin her zamankinden daha zor olduğunun altını çizerek, "Bugün sizlerin kendinizi daha iyi yetiştirmeniz için çok çaba sarf etmeniz gereken bir dönemdir. Bölgemizde gelişen olaylar ve Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasına girme çabası, sizleri daha çok okuyan, daha çok araştıran, bilimsel düşünen, dogmalardan uzak, aydın insanlar olmanız yolunda çabalarınızı zorunlu kılmaktadır" diye konuştu. 

Törende yeni mezunlar adına bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu Bilge Dilsiz ise, "MKÜ mezunları olarak, alacağımız her görevde Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, Türk milletinin ulusal, manevi, kültürel ve ekonomik değerlerine değer katarak, toplum ve dünya barışına katkıda bulunacağımıza söz veriyoruz. Bilinçli, çağdaş, değişime açık insanlar olacağız. Bu vatanın bizlere atalarımızın emaneti olduğunu düşünerek hareket edeceğiz. Ancak bu şekilde Atatürk Türkiye'sine layık olabilir ve onun emaneti olan cumhuriyeti sonsuzluğa taşıyabiliriz" dedi. 

Tören sonunda, 2005-2006 öğretim yılında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretim yılının ilk dersini, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 15:20:38
Güncelleme :23 Eylül 2006 Cumartesi 22:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?