7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

MMK-Atakaş projesinde ilk ihracat

MMK-ATAKAŞ PROJESİNDE İLK İHRACAT YAPILDI

Atakaş Şirketler Grubu'nun Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK) ile yüzde 50 ortaklıkla 1,7 milyar dolarlık yatırımla İskenderun'da kurduğu demir çelik tesisleri limanından ilk ihracat başladı.

5 Nisan 2010 tarihinde devreye alınan ve yıllık 10 milyon mt. elleçleme yapabilen liman, üçüncü şahıslara da hizmet veriyor. 100 bin DWT'a kadar gemileri yanaştırma kapasitesine sahip, bin 800 metre iskeleye sahip dev liman aynı anda 12 geminin yanaşmasına imkan sağlamasıyla da RO-RO gemiler dahil büyük tonajlı gemilerin rahatlıkla yanaşabileceği imkana sahip.

MMK-Atakaş ortaklığında kurulan demir çelik fabrikasının liman bölümünde ilk ihracatın gerçekleşmesi 2 ortak arasında büyük heyecana yol açtı. İlk geminin limana yanaşması ile birlikte gerçekleştirilen törende kurban kesildi ve limanın hayırlı hizmetlere vesile olması için dua edildi.

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, burada yaptığı konuşmada, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin denizcilikten yeteri kadar pay alamadığını ifade etti. Atakaş, "Bu hizmetin Türkiye'ye ve MMK-Atakaş'a hayırlı olmasını diliyorum. Bu iskelenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen denizcilikten aldığımız pay şu güne kadar çok azdı. İnşallah bundan sonra yapılacak tersaneler sayesinde denizcilikten aldığımız pay da

büyüyecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, limanımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Limanda ilk ihracatın başlaması sebebiyle düzenlenen törene MMK-Atakaş yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları katıldılar.

MMK-ATAKAŞ PROJESİNDE İLK İHRACAT YAPILDI
MMK-ATAKAŞ PROJESİNDE İLK İHRACAT YAPILDI
MMK-ATAKAŞ PROJESİNDE İLK İHRACAT YAPILDI
MMK-ATAKAŞ PROJESİNDE İLK İHRACAT YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 14:57:05
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?