5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Mülteciler araçlara saldırdı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısını yakınlarına kurulan Çadır Kentlerde kalan Suriyeliler, Türkiye'nin Suriye'ye giriş yolunu kestiler.

Cilvegözü sınır kapısı yakınlarına yolu kesen Suriyeliler, Suriye plakalı araçları taşlayarak giriş-çıkışlarına engel oldular. Saatlerce süren eylem güvenlik güçlerinin çabasıyla son buldu.

Reyhanlı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler, Türkiye'nin Suriye'ye uyguladığı yaptırım ve ambargolara tepki gösteren Suriye hükümetine tepki olarak Suriye plakalı araçları taşladı, Suriye plakalı araçların Türkiye'ye giriş ve çıkışlarını engellemek istediler.

Suriyeliler, karşılıklı tavırların yanı sıra geçtiğimiz günlerde çadır kentte kalan iki Suriyelinin yasa-dışı yollarla Türkiye'ye geçtiği gerekçesiyle Suriye hükümetine teslim edilişini de protesto ettiler.

Çadır kentte kalanlar, Suriye hükümetinin Türkiye'ye karşı aldığı sert tavrı eleştirdi. Türkiye'de mutlu olduklarını ve Türkiye'nin kendilerine çok iyi baktığını söyleyen Suriyeliler, Beşar Esad'a yönelik ağır hakaretlerde bulundular.

Bir süre Türkiye plakalı araçların geçişine izin veren Suriyeli eylemciler, daha sonra yolu iki taraflı trafiğe kapatarak, uzun bir süre araç geçiş-çıkışına izin vermediler. Olaylar, güvenlik güçlerinin yoğun çaba ve iknasıyla son buldu. Olay yerine gelen Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, eylemci Suriyelileri çadır kentte aldırarak, burada sorunlarını dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 13:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?