7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Murat Aksu projelerini açıkladı

MURAT AKSU, HATAY'DA PROJELERİNİ AÇIKLADI

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, Hatay Beşiktaşlılar Derneği tarafından Meclis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Başkan Adayı Murat Aksu ve Yönetim Kurulu Adayları Ali Baransel, Merdan Araz, Emre Berkin, Kemal Geçer ve Murat Akdoğan ile birlikte Hatay Beşiktaşlılar Derneği'nin konuğu olarak Antakya'ya geldi. Aksu, burada yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın olağan kongresinin 30-31 ocak tarihlerinde yapılacağını, adaylığını ise 15 Ekim 2009 tarihinde açıkladığını ve ardından da Anadolu'yu dolaşarak projelerini anlattığını söyledi.

Son 6 yıldır kulübün kötü yönetildiğini belirten Murat Aksu, "2004 yılında Yıldırım Demirören'in başkan olmasında büyük payım var. Kendisiyle de uzun yıllar çalıştık. Son yıllarda kendi isteğimle kulüpten uzak durdum. 2007 seçimlerinde Yıldırım Demirören'in tek başına, rakibi olmadan yeniden başkan seçilmesini de içime sindiremedim. Yanlış transferler ve gereksiz harcamalar benim gibi tüm kongre üyelerinin tepkilerine neden oldu. Kulübün 250 milyon dolar borcu var. Göreve geldiğimizde öncelikle kulübün

kurumsallaşmasını sağlamayı ve denk bütçeyle yönetmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Halkın takımını artık halk yönetmeli" sloganıyla yönetim kurulundaki adaylarla birlikte yola çıktıklarını belirten Aksu, Beşiktaş'ın geleceğinin her zaman alt yapıda olduğuna inandıklarını bu nedenle alt yapı projelerine önem verdiklerini, futbol ve basketbol direktörlüğü kurmayı amaçladıklarını, diğer amatör spor branşları içinde sponsor bulunarak Anadolu'ya yayacaklarını ifade etti.

Dünya kulüplerinin alt yapıda yetiştirdikleri sporcuları satarak bütçelerini oluşturduklarını vurgulayan Aksu, "Kulüpler oyuncu alıp satarak ayakta kalırken Beşiktaş 6 yıldır hiçbir oyuncu satışı yapamadı. Yüksek rakamlara aldığımız futbolcuların satışlarını büyük zararla gerçekleştirdik. Bunu önüne ancak alt yapıya önem vererek geçebiliriz. Alt yapıda yetiştirir ve bu yetişen değerleri dünya futboluna satabiliriz" şeklinde konuştu.

İnönü Stadı'nın yeniden yapılandırılmasının önemine de değinen Aksu, "Eski açık tribün SİT alanı olduğu için oraya Anıtlar Yüksek Kurulunun izni olmadan dokunamıyoruz. Bu yüzden stadın yeniden yapılandırılması durmamalı. Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren bu doğrultuda tribünleri teker teker yıkarak rehabilite etmeyi amaçlıyoruz. Maçlar devam ederken bu çalışmayı gerçekleştirip gerçek Beşiktaş ruhunu ortaya çıkarabiliriz" diye konuştu.

Beşiktaş Koleji ve Beşiktaş Spor okullarının sadece belli merkezlerde değil Anadolu'daki tüm illerde olması gerektiğini söyleyen Murat Aksu, ayrıca Kartal Yuvası olarak adlandırılan ve kulübün forma ve eşyalarının satıldığı stantlardaki zararın önüne geçebilmek için internet üzerinden satışa önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yönetim Kurulu adaylarından Ali Baransel'in de desteğiyle kapatılan Beşiktaş TV'nin tekrar açılacağını ve dergi yayımlarının daha aktif olarak yapılacağını vurgulayan Aksu, "Halkın takımı halka arz edilmediği sürece rantların önüne geçemezsiniz. İşte bu nedenle taraftar projemize önem veriyoruz. Kongrenin hemen ardından tüzük tadil kongresine gitmeyi ve 2 bin TL olan giriş ücretinin 500 TL'ye düşürülmesini sağlayacağız. Beşiktaş'ta gerçek demokrasi ancak 2 bin yada 3 bin yeni üyeyle sağlanabilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 17:15:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 21:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?