7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Narenciye festivali gün sayıyor

ERZİN NARENCİYE FESTİVALİ GÜN SAYIYOR

Hatay-Erzin'de 7–8–9 Ocak 2011 tarihlerinde yapılacak olan Erzin Narenciye Festivaline son şekiller verilmeye başlandı.

Erzin Belediye Başkanlığı meclis salonunda yapılan Narenciye Festival komisyonu toplantısı Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek başkanlığında yapıldı. Erzin Narenciye Festivali hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kasım Şimşek, “Erzinli vatandaşlarımızın katkıları ile yapacağımız "Narenciye Festivali" öyle olmalı ki, Erzin'in narenciyesinden, İssos Harabelerinden, Şifalı Sularından, Kaplıcalarından, Şahin Tepesi'nden ve hatta Burnaz Sahilinden bahsedilsin. İlçemizin üzerine kara bulut gibi çöken, bu güzelim sahilimizi yok edercesine, insanlarımızın sağlığını hiçe sayarcasına Termik Santral yapmak isteyenlere güzel bir cevap olacağına inanıyorum” dedi.

Şimşek şöyle devam etti:

“En büyük arzumuz, bu güzelim sahilimize 5 yıldızlı oteller yaparak turizme kazandırmak, narenciye, Zeytin ve İssos Harabelerini bu tablo içerisine koymaktır. Ülkemizde yetişen narenciyenin yüzde 13'ünü karşılayan Erzin'de narenciyeden ve güzelliklerden bahsedilmelidir. Termik Santrallerin gölgesinde narenciye ve zeytin yaşaması mümkün değildir. Bu kadar el emeği göz nuru yetiştirilen narenciye göz ardı edilmemelidir. Eğer enerji elde edilecekse termik santrallerin dışında birçok alternatifler bulunmaktadır. Yapılacak olan Narenciye Festivalinde herkesin görüşlerini alacağız ve güzel olanı Erzin için hayata geçireceğiz.”

Toplantıya Erzin Ernar Paketleme Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı M.Nuri Ulu, Erzin Turinçgil Üreticileri Başkanı Bestami Özmen, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Bekir Soylu, Erzin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sabahattin Coşkun, Erzin Ak Parti İlçe başkanı Mehmet Akkaş, CHP Erzin İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Sökmen, Erzin MHP İlçe Başkanı Rifat Kuşçu ile sulama birlikleri başkanları katıldı.

ERZİN NARENCİYE FESTİVALİ GÜN SAYIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 10:25:00
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 10:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?