8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Noel ayinlerle kutlandı

HATAY'DA NOEL KUTLAMALARI

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da yaşayan Hıristiyanlar, Noel Bayramı'nı dünyanın ilk mağara kilisesi olarak bilinen St. Pierre Kilisesi ve Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinlerle kutladılar.

St. Pierre Kilisesi'nde gerçekleştirilen törene Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Dünya Satranç Federasyonu (FİDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov da katıldı. Dünyanın ilk mağara kilisesi olarak bilinen kilisedeki ayini yöneten Katolik Kilisesi Pederi Domonico Bertogli, Belediye Başkanı Savaş'ın ayinlerine katılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Hatay'da barış ve huzur içerisinde yaşadıklarını fakat şimdiye kadar hiçbir belediye başkanının kilisedeki Noel kutlamalarına katılamadığını belirten

Bertogli, "Başkanımızın kilisemizdeki Noel kutlamalarına katılması bizleri onurlandırdı. Bu kilise tarihinde bir ilktir" dedi.

Hıristiyan vatandaşların Noel bayramlarını kutlayan Başkan Savaş, Hatay'da üç semavi dine de mensup insanların bulunduğunu, binlerce yıldır barış ve huzur içerisinde yaşadıklarını dile getirdi. Dil, din, inanç ve mezhep ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşların kendi inançlarını rahat ve özgürce yaşayabilecekleri nadir kentlerden birinin belediye başkanı olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Savaş, Hatay'daki bütün Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından çocuklardan oluşan kilise korosu, Hz. Meryem'in Hz. İsa'yı dünyaya getirmesini anlatan kısa gösteriler sundu ve ilahiler okudu. St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayine ayrıca, uluslararası arenada tanınan Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri de katıldı. Üç semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, barış şarkıları seslendirdi.

St. Pierre Kilisesi ve Ortodoks Kilisesi'ndeki ayinleri, Ortodoks Kilisesi papazları Dimitri Doğum, Jan Dellüller ve Katolik Kilisesi Pederi Domonico Bertogli yönetti.

HATAY'DA NOEL KUTLAMALARI
HATAY'DA NOEL KUTLAMALARI
HATAY'DA NOEL KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 00:41:03
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 14:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?