4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Noel Yortusu kutlandı

Antakya'da yaşayan Katolikler, Hristiyanlığın ilk kiliselerinden biri olan St. Pierre Kilisesi'nde bir araya gelerek, Hz İsa'nın doğum günü olan Noel Yortusu'nu kutladı.


Noel Bayramı dolayısıyla St. Pierre Kilisesi'nde düzenlenen ayini Katolik Kiliseleri Anadolu Bölge Episkoposu Mgr. Luigi Padovese ve Antakya Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domoniko Berdogli birlikte yönetti. Ayine başlamadan önce çocukların oluşturduğu tiyatro ekibi, Hz İsa'nın doğumunun anlatıldığı bir oyun sahneledi. Oyunun ardından Episkopos Mgr. Luigi Padovese yönetiminde ilahiler söylenerek, dualar edildi.

Ayin sırasında barış duası yapan Padovese, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada barışın hakim olmasını temenni etti ve insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları gerektiğini vurguladı.


Ayine katılan Katolik Kilisesi cemaatinden Betül Candaş ise, Noel Yortusu'nu kutlamanın coşkusu içerisinde oluklarını belirterek, "Hristiyanlığın ilk kiliselerinden biri olan St. Pierre Kilisesi'nde bu ayini gerçekleştirmiş olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Bu kilise bizim için çok önemli. Bizler burada sadece dini bir ibadeti yerine getirmiyoruz. Aynı zamanda dünyada barış için dua ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 01:46:18
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 01:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?