7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

ÖDP''den PKK'ya "yeter artık!"

ÖDP'DEN PKK'YA

tasvip etmiyoruz. Türk- Kürt kardeşliğini barışı savunmak devrimcilerin bir görevidir. Türk ve Kürt çocuklar ölmesin. Silahlar sussun diyoruz. Diyoruz ki devlet, Kürt sorununu askeri ve siyasi yaptırımlarla çözemez. PKK'ya artık yeter diyoruz. Saldırılara artık son versin diyoruz. AK Parti Hükümetinin kendi hazırladığı 26 maddelik Anayasa paketine hayır diyoruz. Anayasa değişikliğinde Kürt sorununa çözüm maddeleri yok. Alevi eşit yurttaşlık hakları yok. AK Parti12 Eylül'ün ürünüdür. Eşitlikçi, özgürlük ve demokrasi bir anayasa istiyoruz 12 Eylül'e 2 kere hayır diyoruz" dedi.

Gecede bir konuşma yapan Aknehir Belediye Başkanı Mehmet Mübarek, "2. Aknehir Kültür Sanat Festivali gecesinde sizlerle bir araya gelmekten büyük onur duydum. Aknehir beldesi dostluğun kardeşliğin birlik ve beraberliğin simgesidir. Emeği geçen belediye meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Bu kalabalık beni mutlu etti" ifadelerini kullandı.

2. Aknehir Kültür Sanat Festivali gecesinde belde halkı gecenin geç saatlerine kadar halaylar oyunlar oynayarak güzel anlar yaşadılar. Sunumu şair yazar Nebih Nafile ile Gamze Tuğçe Dönmez'in yaptığı gecede Metin Yılmaz şarkılarıyla coşturdu. Ardından Epik Sanat Tiyatrosu ekibi skeç sunduktan sonra Kardeş Türküler söylediği ebruli şarkılarla geceye damgasını vurdu.

Festivale ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Avusturya Viyana Eyaleti Milletvekili Aziz Gülüm, CHP PM Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap ve halktan kişiler katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 10:48:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?