3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Öğrencilerin öğretmen isyanı!

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğretmen açığı nedeniyle sınıfların birleştirilmesine tepki gösteren öğrenci ve veliler, öğretmen istediler.

Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğrenci sayısı 80'in altına düşünce bir öğretmenin başka bir okula tayin edilmesi sonrasında 43 öğrenciye karma eğitim verilmeye başlandı. İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıflar ile 4 ve 5. sınıflara bir arada eğitim verilmeye başlanması öğrencileri ve velileri çileden çıkardı.

Yaklaşık 5 yıldan bu yana okulda öğretmen sorunu yaşandığını söyleyen velilerden Erkan Can ve Şaban Kaya, "Bu civarda yaşayan vatandaşlar öğretmen az olduğu için başka mahallelerin muhtarlığından aldıkları ikamet belgeleriyle çocuklarını başka okullara kaydettiriyorlar. Böylelikle okuldaki öğrenci sayısı düştü. Son olarak bir öğretmenimiz daha başka bir okula tayin edildi. Biri müdür kalan iki öğretmen ise 43 öğrenciye karma eğitim vermeye çalışıyor" dediler.

Öğretmenler Günü'nde öğretmen isteyen öğrenciler ise, alt sınıftaki öğrencilerle aynı sıralarda ders yapmak zorunda kaldıklarını bu yüzden başarılı olamadıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:54:09
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 17:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?