7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Öldü sandığı babasına kavuştu

Hatay Reyhanlılı 62 yaşındaki Mehmet Sağar, çalışmaya gittiği İsrail’de nikáhsız evlendiği kadından dünyaya gelen 32 yaşındaki oğlu Ahmet Mehmet Sağar ile tam 28 yıl sonra bir araya geldi.

Reyhanlı’da oturan evli ve dört çocuk babası Mehmet Sağar, 33 yıl önce çalışmak üzere gittiği İsrail’de Cemile adlı kadından üç çocuk sahibi oldu. Beş yıl sonra Türkiye’deki ailesini görmek için Reyhanlı’ya dönen Sağar, bir daha İsrail’e gidemeyince, oradaki eşi ve çocuklarıyla olan bağı koptu. Geçtiğimiz yıl Marmaris’e tatile giden Mehmet Sağar, tanıştığı İsraillilere durumu anlatıp, Akka’da bildiği adresleri verdi.

Sağar’ın verdiği adres ve isimleri alan İsrailliler, Akka’da Sağar’ın eşi ve çocuklarının yanına gidip telefonlarını bıraktı. Küçükken annelerinin, "öldü" dediği babalarının yaşadığı haberini duyan Ahmet Mehmet Sağar, duyduklarına inanamadı. İsrail’de müteahhitlik yapan Ahmet Mehmet Sağar, aldığı telefon numarasını aradığında kendilerini küçük yaşta terkeden babası Mehmet Sağar ile konuştu ve hiç beklemeden Reyhanlı’ya geldi.

Oğluna kavuşan Mehmet Sağar, "Yıllardır onların izini arıyordum, bulamadım. Marmaris tatili hayatımın dönüm noktası oldu. Çok mutluyum. Bir daha çocuklarımla bağımı kopartmayacağım" dedi.

Ahmet Sağar, diğer iki kardeşinin de en kısa zamanda Reyhanlı’ya gelmek istediğini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 10:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?