2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Organize suç örgütüne operasyon

Jandarma Komutanlığı ekiplerinin organize suç örgütüne yönelik Hatay merkezli Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin ve Kayseri'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

Hatay Jandarma Komutanlığı tarafından, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek, suça konu eşyayı bu özelliğini bilerek ve ticari amaçla satın almak, satışa arz etmek, satmak, taşımak ve bu malzemeleri saklamak" suçlarını işlediği öne sürülen gruba yönelik operasyon başlatıldı.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar sonucunda Hassa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda şüphelilerin yakalanmasına yönelik sabah erken saatlerde Jandarma özel harekat, komando ve jandarma birliklerinden oluşan 250 askeri personelin katılımıyla Hatay merkezli, Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin ve Kayseri'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Tespit edilen 31 şüpheliye ait 32 ikamet ve 9 iş yerine düzenlenen operasyonda örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 50 gram kubar esrar, gümrük kaçağı olduğu tespit edilen 856 paket sigara, 25 şişe içki, 3 şişe kaçak enerji içeceği, el telsizi, gece görüşlü dürbün, tabanca şarjörü ile alacak verecek hesabı bulunan 17 ajanda, 8 defter ve 85 sayfa not kağıdı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 3 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bu arada aynı konuyla ilgili daha önce de 26 operasyon düzenlendiği ve gümrük kaçağı 311 bin 881 paket sigara, 48 litre içki ve 140 uyarıcı hap ele geçirildiği, bunların piyasa değerinin 1 milyon lira olduğu hatırlatıldı. 

AA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı 15:22:52
Güncelleme :26 Kasım 2013 Salı 15:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?