3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Orgeneral Başbuğ Hatay'da

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ 10 yıl aradan sonra ilk kez Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Hatay'a geldi.

10 yıl önce Hatay'ın Suriye sınırına geldiğinde çarpıcı açıklamalarda bulunan Orgenaral Başbuğ, bu kez Hatay'da çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldi.

Adana'dan karayoluyla önce Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen Başbuğ buradan da yine karayolu ile yoğun güvenlik önlemleri altında Antakya'ya intikal etti. Başbuğ'un gezisinde gazeteciler, yanına yaklaştırılmadı.

Ailesi ve çocuklarının yanı sıra yakınları ile Antakya'da Hıristiyanların ilk mağara kilisesi olan Sn. Pier'e uğrayan ve burada bir süre gezen Başbuğ'u Hatay Garnizon Komutanı Albay Orhan Büyükgüngör ile Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Nizamettin Duran karşıladı. Restore çalışması devam eden dünyanın ilk kilisesi Sn.Pier'i gezen Başbuğ daha sonra Antakya Arkeoloji Müzesi'ne geçti. Jandarma, arkeoloji müzesi gezisi sırasında da gazetecileri Başbuğ'un yanına yaklaştırmadı. Uzaktan görüntü almalarını da engellediği görüldü.

Arkeoloji müzesini yaklaşık 1 saat gezen Başbuğ buradan çıktıktan sonra Garnizon Komutanlığı'na geçti. Başbuğ'un gezisi ve programı ile ilgili hiçbir bilgi verilmedi.

CHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 17:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?