4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Orman görevlisini av tüfeğiyle öldürdü

HATAY'ın Erzin İlçesi'nde, kaçak ağaç kesimi yapan 28 yaşındaki Adem Turan, kendini suçüstü yakalayan Orman İşletme Şefliği'nde görev yapan ormancı 55 yaşındaki Halil Demir'i av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Erzin Orman İşletme Şefliği'nde görev yapan Halil Demir, iddiaya göre dün akşam merkeze bağlı Başlamış Köyü İçmeler Mevkii'nde kaçak olarak ağaç kestiğini gördüğü Adem Turan hakkında yasal işlem yapmak istedi. Bunun üzerine ormancı ile Turan arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Turan, üzerinde taşıdığı av tüfeğiyle geçen yıl da hakkında kaçak ağaç kestiği için yasal işlem yapan Halil Demir'e ateş etti.

Ağır yaralanan Demir, olay yerine gelen köylüler tarafından götürüldüğü Osmaniye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Evli ve 4 çocuk babası olan Demir'in cenazesi memleketi Kahramanmaraş merkeze bağlı Hartlap Köyü'nde toprağa verildi. Kaçan Adem Turan ise jandarma tarafından yakalanarak soruşturma başlatıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 16:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metin Alper IP: 78.163.117.xxx Tarih : 2.11.2007 16:33:48

Görev şehidi arkadaşımıza Allahtan rahmet geride kalanlarına başsağlığı diliyorum. Bu olay bizlere içimizde hala çok cahil insanların olduğunu ve yaşı ne olursa olsun her kesimden insanın mutlaka eğitimden geçirilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Ne vardı sanki cana kıyacak?? İnsanı doğayı hayvanları seven bir kişi olsa bunu yapabilir miydi? Çok acı bir olay.Okuyunca çok üzüldüm.Mesai arkadaşlarına da başsağlığı diliyorum. Saygılarımla Metin Alper Sivas Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü