2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Orman yangını kontrol altında

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi yakınlarında dün akşam saatlerinde çıkan yangın, 50 hektarlık alanda etkili oldu, yangın gece kontrol altına alındı.

Ceylanlı Köyü'ne bağlı Eşmişek Mahallesi, Çınaraltı Mekii'nde dün 18.00 sıralarında çam, meşe, sarıçam ve zeytinlik alanda orman yangını çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü'nün yanında, Antakya, Kumlu, Aktepe, Kırıkhan ve Hassa itfaiye ekiplerinin de katılımıyla söndürme çalışmalarına başlandı.

Havanın kararması ve rüzgarın etkisiyle ekiplerin zorlandığı yangına müdahale için cami minarelerinden anons yapan görevliler, halkı söndürme çalışmalarına çağırdı. Yaylalık bölge olması nedeniyle yerleşim birimlerine sıçrama ihtimaline karşı köylüler uyarıldı.

YANGIN 50 HEKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLDU

Etkili olan rüzgar nedeniyle yangın hızla yayılırken bölgeye, Osmaniye, Kilis, Kahramanmaraş ve çevre ilçelerden takviye ekip gönderildi. 15 arazöz, 150 personel ve iş makineleriyle müdahale edilen yangın, 50 hektarlık alanda etkili oldu.

KONTROL ALTINDA

Kırıkhan İlçesi'nde akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın gece 01.00 sıralarında kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Söndürme çalışmalarına çevre ilçelerden de ekip geldi.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 09:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUHAMMET MUSTAFA BALCI IP: 78.165.252.xxx Tarih : 24.07.2008 19:56:13

BEN BİR KIRIKHANLI OLARAK YANGINA ÇOK ÜZÜLDÜM.ANCAK SON ZAMANDA AYNI KÖYDE AYNI BÖLGEDE BU 3.YANGIN.BU YANGINLARDA KASIT OLDUGUNU SÖYLÜYORUM ORMAN ALANINI TARIM ARAZİSİNE ÇEVİRMEK İÇİN ORMANLARA KIYIYORLAR ALLAH İNSANIMIZA VİCDAN VERSİN BU GİDİŞLE AMANOSLARDA ORMAN KALMAYACAK.