7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Özak İskenderun'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, sel felaketinin yaşandığı Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde incelemelerde bulunarak, sel felaketleri nedeniyle yaşanan zararlara yönelik konuyu pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğini söyledi. 

Aşırı yağışlar sonucu sel felaketiyle karşı karşıya kalan Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne gelen Bakan Özak, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Hatay milletvekilleri Mehmet Soydan ve İsmail Soylu ile birlikte, selden zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu. İncelemelerine selden en fazla zarar gören mahallelerden biri olan Dumlupınar Mahallesi'nden başlayan Bakan Özak, evleri tek tek ziyaret ederek, vatandaşlara ''Geçmiş olsun'' dileğinde bulundu ve sorunların en kısa zamanda çözüleceğini belirtti. Bu sırada Bakan Özak'a sarılan yaşlı bir kadın, "Evimizi sel götürdü, her şeyimizi kaybettik. Ne olursunuz bize yardım edin" diyerek, gözyaşı döktü. Bakan Özak da, "Devletimiz büyüktür. Bütün eksiklikleriniz giderilecektir. Valiliğimiz ve kaymakamlığımız gereken çalışmaları yapmaktadır" dedi. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, incelemeleri sırasında Kızılay yetkililerinden de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu sırada İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, yardım yapılan mahalleleri sayan Kızılay görevlisine müdahale ederek, "Kardeşim nereye yardım yaptınız, sorun vatandaşlara kaç kişi yardımlarınızı görmüş. Sizin yardımlarınızın nerelere gittiğini ben biliyorum. Bunun hesabını ben bir gün soracağım, o hesap günü de gelecek" diyerek tepki gösterdi. 

Bakan Özak, daha sonra Muradiye Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Özak, eksiklerin giderilmesi için tüm kurumların görevde olduğunu ve özellikle altyapı sorununun çözümünde belediyelere destek vereceklerini ifade ederek, sel felaketleriyle ilgili konuyu pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğini kaydetti. Özak, ''Sayın Başbakanımız da konuyla yakından ilgileniyor. Can kaybının olmaması sevindirici. 1 ay içinde sorun çözülecek. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için ilgili bakanlıklar gerekeni yapıyor'' dedi. 

Bakan Özak, bir vatandaşın, ''İskenderun afet bölgesi ilan edilecek mi?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Afet bölgesi mi olmasını istiyorsunuz? Öyle olursa burada kimse yaşamayacak anlamına gelir. Biz bu sorunu afet bölgesi ilan etmeye gerek kalmadan çözeceğiz'' diye konuştu.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Muradiye Mahallesi'ndeki incelemeleri sırasında Abdullah Akcan adlı bir vatandaş da, "Evim sular altında kaldı, 5 çocuğumu zor kurtardım. Selde her şeyimi kaybettim. 3 gündür aç susuzuz. Devlet nerede, yetkililer nerede?" diyerek gözyaşı döktü. Daha sonra fenalaşan Akcan, Bakan Özak'ın önünde baygınlık geçirdi. Vali Ahmet Kayhan ve koruması tarafından yerden kaldırılan vatandaş, daha sonra bir sandalyeye oturtuldu. Bayılan Abdullah Akcan'ın eşi ve çocukları da birbirlerine sarılarak ağladı.
iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 16:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?