4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

PKK ve uyuşturucuya hayır

İskenderun ilçesinde arkadaşlarını uyuşturucuya kurban veren bir grup genç, uyuşturucuya ve terör örgütü PKK'ya savaş açtı. Mücadelenin ilk örneği olarak sahnelenen "Kaybolan Gençlik" isimli oyun, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Tarık A. isimli gencin eroin komasına girerek hayatını kaybetmesi sonrasında uyuşturucuya karşı savaş açmaya karar veren Dumlupınar Mahallesi gençleri, toplum sağlığını tehdit eden en önemli sorunların başında gelen uyuşturucu madde ve eroin bağımlılığına ve uyuşturucunun beslendiği terör örgütüne savaş açtı. Uyuşturucu ile mücadelenin ilk adımı olarak gençler, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü önderliğinde, kendi imkanlarıyla uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı bir tiyatro oyununu mahallelerinde sahneleme kararı aldı. Üsküdar Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından bir TIR'ın üzerine kurulan sahnede oynanan "Kaybolan Gençlik" isimli oyun, yüzlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi. Çetin Yıldırım'ın yönetmenliğinde sahnelenen oyunda, babasından zorla para alıp içki ve uyuşturucuya döken ve batağın içine saplanan üç kardeşin hazin öyküsü anlatıldı. Tiyatro oyununu izleyen gençler, "Eroin öldürür, Barzani'yi güldürür" sloganları attı.

Dumlupınar Mahallesi gençlerine önderlik yapan Ticaret ve Sanayi Odası Sekreteri İbrahim Kocadölü, yaptığı konuşmada, "Dağlıca'da Kuzey Irak sınırında Mehmetçiklerimiz terörist peşinde; it, çakal peşinde. Askerimiz dağlarda PKK ile mücadele ederken, bizler de oturduğumuz evimizde, işimizde, yaşadığımız şehirde, sokakta PKK ile mücadele etmenin yolunu aradık ve gördük ki uyuşturucu ile mücadele, PKK ile mücadeleye eş değer. Çünkü eroin başta olmak üzere uyuşturucuya verilen para PKK'ya gidiyor. Gelin hep birlikte uyuşturucuya para vermeyelim, PKK'yı zengin etmeyelim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2007 Pazar 04:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan can IP: 88.254.0.xxx Tarih : 16.11.2007 18:08:18

helal olsun gençlerimize bu kadar düşünceli gençlerimiz olduk tan sonra kim sırtımızı yere getirir bu oyuna destek verenler den allah razı olsun inşallah tek iskenderun da degilde bu oyun tüm türkiyede oynanır bu bu oyunun tüm türkiyede oynan masını cani gönülden istiyorum belki bu vesileylede türkiyedeki gençlerimiz bilgilen miş olur da nir insanı bile kurtarmak büyük bir iş tir bu oyunu oynayan larda oynan masın da kaykısı olan larada cani gönülden tşk ederim