5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

PMYO'da büyük sevinç

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) düzenlenen 8. Dönem Mezuniyet Töreni’nde 281 polis adayı resmen polis oldu.

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen ve yapılan konuşmalar ile başlayan tören; dönem birincisi Fatih Gürsoy’un yaş kütüğüne plaket çakması, dereceye giren öğrencilere diplomalarının verilmesi, yemin töreni ve ardından tören geçişi ile devam etti. Geçiş töreninin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

İnsanlık tarihi boyunca güvenliğin toplumlar için önemli olduğunu belirten Hatay Vlisi Mehmet Celalettin Lekesiz, törende yaptığı konuşmada, asayişin olmadığı yerde diğer hizmetlerden söz etmenin mümkün olmadığını ifade etti ve ülkemizde asayişi sağlayan polisin görevini başarı ile yerine getirdiğini söyledi.

Polis teşkilatının her geçen gün daha nitelikli personel yetiştirdiğini söyleyen Lekesiz, “Çağın gereklikleri doğrultusunda eğitim veren Türk Polis Teşkilatı, hizmet kalitesini de üst seviyelere taşımıştır. Emniyet Teşkilatı, yargılayıcı olmaktan çok destekleyici bir konumda olmalıdır. Kanunun, demokratik hak ve özgürlüklerin korunmasına hassasiyet göstermelidir. Polis teşkilatı, ilimizin kalkınmasında çok önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Vali Lekesiz, konuşmasında mezun olan öğrencilere hitaben, “Ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte sizlerin göstereceği azim ve kararlılık millete güven düşmana da korku ve caydırıcılık verecektir. Başta Anayasa’daki temel değerler olmak üzere hukukun üstünlüğüne ve kişisel haklara saygılı olacağınıza canı gönülden inanıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Saim Öksüz ise konuşmasında, “Bugün, 25 farklı PMYO’da ülkemizin asayişine 7337 taze ve zinde kan katıldı. 167. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Emniyet Teşkilatımız, halkımızdan, milli ve tarihi değerlerimizden aldığı güven ve cesaretle aydınlık yarınlarımıza daha büyük umut ve inançla bakmaktadır. Bir teşkilatın kıymet ve ehemmiyeti, hizmet sunduğu halkın memnuniyetine bağlıdır. Halkı kucaklamayan, halka karışmayan ve halkın dertlerine çözüm üretmeyen kurum ve kuruluşlar asli görevlerini terk etmiş demektir. Bizler bugüne kadar halka hizmetin hakka hizmet ve hukuka riayet olduğu duygusuyla hareket ettik” ifadelerine yer verdi.

Öksüz, konuşmasında mezun gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, “Bu halk, bu topraklar, şanlı tarihimizin gazi ve şehitleri, sizlerden onurlu, gururlu ve şuurlu bireyler olmanızı istemekte ve beklemektedir. Onlarca yıldır bu topraklarda gözü olan dahili ve harici ihanet şebekelerinin karşısında, caydırıcı ve önleyici en büyük güç sizler olacaksınız. Sizlerin ihmal ve inhirafı top yekun bir milletin, çok ağır ve çok acı faturalar ödemesine zemin hazırlayacaktır. Milletin birliğine ve dirliğine, tarihi ve kültürel değerlerine kasteden dahili ve harici bedhahların karşısında durmak, onlarla mücadele etmek en büyük idealiniz olmalıdır” görüşlerine yer verdi.

Dünyada polis eğitimini örgütleyen bir birimin olmadığını belirten Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Hamza Altıntaş, 2012 yılında dost ülkelerle yaptıkları toplantı sonucunda Dünya Polis Akademileri Birimi’ni kurduklarını ve Türkiye’nin de bu birime başkanlık ettiğini söyledi. 20 ülkenin katılımı ile başlayan birliğin şuan 35 üyesi olduğunu ve gözlemci konumunda olan 10 ülkenin de yakın bir tarihte bu birime katılım gösterebileceğini belirten Altıntaş, dünyadaki polislik uygulamalarını ve temel eğitimlerini masaya yatırdıklarını söyledi. Altıntaş ayrıca akademiye bağlı Adli Bilimler Enstitüsü’nün de kurulduğunu söyledi.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Dönem Birincisi Fatih Gürsoy, şerefli bir mesleğin saflarına katılmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına saygılı, hukuku önemseyen bireyler olarak yetiştirildik. Görev yaptığımız müddetçe, millete karşı saygımız vazgeçilmez vazifemizdir. Bütün cihan bilsin ki, bu vatan için doğduk bu vatan için varız. Bu vatan için canımızı feda etmekten hiç çekinmeyeceğiz” dedi.

Mezuniyet törenine; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı M.Semih Erdoğan, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay PMYO Müdürü Saim Öksüz, daire müdürleri ve mezun olan polislerin aileleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2012 Salı 16:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?