3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Polis okulu dersbaşı yaptı

Hatay Polis Meslek Yüksekokulu’nda (HPMYO) 2008-2009 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

HPMYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine; Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ve öğrenciler katıldı.

HPMYO Müdür Vekili Mahmut Canbolat, törenin açış konuşmasında, “Polis meslek yüksekokulları, emniyet teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştiren, 2 yıl süreli önlisans düzeyinde eğitim ve öğretim veren parasız, yatılı ve üniformalı eğitim kurumlarıdır. 2003 yılında kurulmuş olan okulumuz, 2005 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Şu anda yaklaşık 580 öğrencisi bulunan okulumuz, her yıl ortalama 300 civarında mezun vermektedir. Türk Polis Teşkilatı çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kurumlarından biri olarak, çağdaş toplum anlayışı ile temel hak ve özgürlüklerin sağlanması ve korunması konusunda dünyadaki gelişme ve yenilikleri izleyerek çağa ayak uydurmak zorundadır. Günümüzde polislik mesleği, teknolojik gelişmelere paralel olarak kendini sürekli yenileyen, hukukun üstünlüğüne saygılı, adil, tarafsız, bilgili ve disiplinli bireyler olmayı gerektirmektedir. Bizler de bu bilinç doğrultusunda eğitim veriyor ve öğrencilerimizi Türk Polis Teşkilatı’na kazandırıyoruz” dedi.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise, geçmişte polis memurlarının çok kısa bir eğitim sürecinin ardından mesleğe başladığını belirterek, “Artık günümüzde polis memurları 2 yıl gibi uzun süreli bir eğitimin ardından mesleğe başlıyor. Bu da alanında daha bilgili ve yetkin polislerin oluşmasını sağlıyor. Geçmişte sadece amir kadrolarına verilen eğitim bugün bütün polis memurlarına veriliyor. Bu da Türk Polis Teşkilatı’nda görev yapan memurların çağa ayak uydurarak, örnek bireyler olmalarını sağlıyor. Bu okullarda verilen eğitim ile birlikte, polis teşkilatının topluma verdiği hizmet hem katile hem de hız açısından önemli bir artış yaşanmıştır. Günümüzde hem suçun hem de suçlunun tanımında büyük değişimler yaşanmış, teknoloji kullanan suç örgütleri ortaya çıkmıştır. Ancak polis teşkilatımızın bu suç örgütlerine karşı gösterdiği başarılı mücadele bizleri sevindirmektedir. Toplumun güven ve huzurunu sağlamakla görevli polis memurlarımız üzerlerine düşen sorumluğu en iyi şekilde yerine getirmektedir. Öyle ki onların varlığı sayesinde evlerimizde huzurla uyuyabiliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yakup Bulut tarafından 261 1. sınıf öğrencisine ilk ders verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 17:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?