7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Prıme Mall İskenderun açıldı

PRIME MALL İSKENDERUN AÇILDI

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development'ın Türkiye'deki ilk AVM yatırımı Prime Mall İskenderun, törenle hizmete açıldı.

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development'in Türkiye'deki ilk AVM yatırımı Prime Mall İskenderun, düzenlenen törenle hizmete açıldı. İki ayrı açılış programı çerçevesinde İskenderun ve bölge halkının hizmetine giren alışveriş merkezinde düzenlenen gala yemeğinde iftar sofrası kuruldu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de katıldığı ilk açılış töreni, dün akşam gerçekleştirildi. Bu sabah saatlerinde ise vatandaşların ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek'in katılımıyla alışveriş mağazası açılışı gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri açılış sonrası basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Prime Development yönetici ortakları Dr. Philipp Von Wilmowsky ve Carsten Probst, Prime Development Genel müdürü Dr. Artuğ Çetin ve Prime Mall İskenderun AVM Müdürü Arzu Özerdem katıldı.

Prime Development Yönetici Ortağı Dr. Philipp Von Wilmowsky, Prime Mall İskenderun'un büyük çaba ve gayretlerle hizmete hazır hale getirildiğini ve ticari amaçtan öte kültürlerarası barış köprüsü olacağını söyleyerek, "Prime Mall İskenderun'un yapımında çalıştığımız Türk ortaklarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bölgeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Wilmowsky, Türkiye pazarına Hatay ve İskenderun'dan girmelerini, bölgenin Doğu Akdeniz'in yükselen değeri olmasına bağladı. Wilmowsky, "Türkiye pazarına girdiğimizde geniş araştırmalar yaparak bölgelerdeki potansiyeli inceledik ve yatırımlarımıza Anadolu'dan başlama kararı aldık. Aradan geçen süre içerisinde ne kadar isabetli bir karar aldığımızı görüyoruz. Şimdi İskenderun bir alışveriş merkezi sahibi oldu. Bölgede yeni istihdam kaynakları oluşturacak, aynı zamanda yerel girişimcileri de franchise

fırsatlarıyla tanıştıracak önemli bir yatırım yaptığımızı, açılışıyla birlikte yerel halkın da yaşamının içinde onlara değer katacak bir sonuç ortaya çıkaracağımızı görüyoruz" dedi.

Prime Development yönetici ortağı Carsten Probst ise, Prime Mall İskenderun'da bulunan mağazaların yüzde 91'nin kiraladığını belirtti.

Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi Müdürü Arzu Özerdem ise uygulayacakları çok çeşitli aktiviteler, uluslararası üne sahip sergiler, özel temalı haftaların yanı sıra bölge sanatçılarının, el becerileri ve hobileri olanların eserlerini, koleksiyon objelerini sergileyebilecekleri bir buluşma ve paylaşma alanının alışveriş merkezi içinde hazırlanacağını söyledi.

Prime Mall İskenderun alışveriş merkezinin Hatay'ın sahnesi olacağını söyleyen Özerdem, "Prime Mall İskenderun; sanatçılarının, sanatseverlerin, el becerileri ve hobileri olanların ortak buluşma noktası olacaktır" dedi.

Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen 86 bin metrekare alana kurulu ve 126 mağaza kapasiteli Prime Mall İskenderun'un bölge ekonomisine canlılık kazandırması bekleniyor.

PRIME MALL İSKENDERUN AÇILDI
PRIME MALL İSKENDERUN AÇILDI
PRIME MALL İSKENDERUN AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:00:03
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?