5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Rantiyeleri kapatıp şantiyeleri açtık!

BAKAN YILDIRIM:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de rant devrini kapatıp şantiye devrini başlattıklarını söyledi.

50 yıldır geciktirilen hizmeti daha fazla geciktirmedik ve sizlere getirdik. Konacık Balıkçı Barınağı da 1990 yıllardan beri tamamlanamayan bir yapı ve bunu da biz tamamladık. Bunun gibi Türkiye'de 37 tane balıkçı barınağı yaptık, helali hoş olsun."

Bakan Yıldırım, İskenderun-Arsuz yolunun da uzun yıllardır sorun olduğunu ve bu projeyi bitirmenin kendilerine kısmet olduğunu belirterek, yol yapım çalışmalarının Mayıs ayı sonunda tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Yıldırım, itirazlara rağmen Hatay Havaalanını yaptıklarını ve Suriye ile sınırları kaldırmalarından sonra şimdi yılda 2 milyon Arap turistin Hatay'a geldiğini belirterek, "Bundan kim kazanıyor, tabii ki Hataylı kazanıyor. Bu hizmetler sizin için, helal olsun size. Yolunuzu da yaparız, gönlünüzü de yaparız" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, seçimden seçime siyaset yapmadıklarını vurgulayarak, "Vatandaşa efendilik taslamakla siyaset yapılmaz. Oyu aldıktan sonra gelip hesap vereceksiniz. Sandıktan sandığa değil, hizmetlerinizle hesap vereceksiniz. Vatandaşın ayağına gelip derdini dinleyeceksiniz, derdiyle dertleneceksiniz. Siyasette, efendilikte böyle olur. Vatandaşa efendilik taslamakla siyaset olmaz. Siyaset hizmetle olur, bu milletin efendisi milletine hizmet edendir. Siz hizmet edeni de biliyorsunuz, laf edeni de biliyorsunuz, arife tarif gerekmez" dedi.

Konuşmaların ardından Konacık-Işıklı Balıkçı Barınağı ve Samandağı Balıkçı Barınağı'nın açılışı, kapalı devre canlı yayın sistemiyle aynı anda gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2011 Pazar 18:13:03
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 14:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?