2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Reyhanlı'da kaçak ilaç operasyonu

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bir kamyonette, aralarında organ naklinde kullanılan ilaçların da bulunduğu Hong-Kong menşeli 2.5 milyon YTL'lik kaçak ilaç ele geçirildi.

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türk gümrük kapısına 150 metre uzaklıktaki tampon bölgede park halindeki 860927 Suriye plakalı kamyoneti takibe aldı. Terk edilmiş gibi görünen kamyonette arama yapan ekipler, koliler dolusu ilaç buldu. Hong-Kong üretimi olan ilaçların Çin'den havayoluyla Şam'a sevk edildiği, Suriye'nin Bab-El Hawa Gümrük Müdürlüğü'nden de Türkiye'ye sevk edileceğine dair belgeler bulunan aracın sahibi veya şoförü ise henüz saptanamadı.

Kamyonetten indirilen ve Türkiye'de herhangi bir acılısı olmadığı belirlenen kolilerdeki ilaçların arasında organ naklinde dokunun vücut tarafından reddedilmesini engellemeye yarayan 38 bin 350 tablet CellCept, yine organ naklinde kullanılan 3 bin 40 tablet İmuran ve menopoz tedavisinde kullanılan 14 bin 369 tablet Evista adlı ilaçlar bulundu. Kaçak ilaçların Türkiye'de piyasa değerinin ise toplam 2 milyon 495 bin YTL olduğu belirlendi.

İlaçların organ mafyası veya ilaç mafyası tarafından Türkiye'ye sokulmak istenmiş olabileceği üzerinde duran jandarma, soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?