4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Reyhanlı'da kuduz paniği devam ediyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 3'ü çocuk 5 kişi ile 2 keçiyi ısıran köpeklerden birinin kuduz olduğu belirlendi.


Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi'nde kavga eden köpekleri ayırmaya çalışan Ahmet Tabanç (60) ve evinin bahçesinde cep telefonuyla konuşan Yusuf Örtü (35), köpeklerin saldırısı sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden ısırılarak yaralandı. Olayın hemen ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Tabanç ile Örtü'ye kuduz aşısı yapıldı.Aynı saatlerde 2 keçiye de saldırarak ısıran köpek, vatandaşlar tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.
Yeşilova Mahallesi'nde çocukların taşladığı bir başka köpek ise tarlada çalışan 3 çocuğa saldırdı. Hasan Ay (9), Ahmet Atılgan (7) ve Hasan Bozkaya (8) hastaneye kaldırılırken, yakınları kuduz köpeği tüfekle vurarak öldürdü.


Her iki olayda yaralanan kişilere kuduz tedavisi uygulanırken, ısırılan keçilere de aşı yapıldığı bildirildi. Yenişehir Mahallesi'nde 2 kişiyi ısırdıktan sonra öldürülen köpekten alınan numunelerin Adana Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde incelenmesi sonucu köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı.
Evinin bahçesinde cep telefonuyla konuştuğu sırada kuduz köpeğin ısırdığı Yusuf Örtü, "Telefonla konuşuyordum, bir anda bir köpek gelip beni ısırdı ne olduğunu anlayamadım. Reyhanlı'nın her sokağında onlarca sokak köpeği var, artık sokağa çıkmaya korkuyoruz. Bu konuda yetkililer gereğini yapsın. Buraya başıboş köpekler Suriye'den gelmiyor. Tam tersine burada o kadar çok var ki, buradan oraya gidiyor. Artık bıktık" diye konuştu.


Reyhanlı İlçe Tarım Müdürlüğü ilçeye hayvan giriş çıkışlarını yasaklarken, sokaklarda çocuklar başıboş köpeklerle korkusuzca oynamaya devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 01:34:36
Güncelleme :23 Ağustos 2007 Perşembe 01:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halilsa IP: 88.228.178.xxx Tarih : 27.08.2007 02:40:34
reyhanlıda dün yeniden kuduz vakası görüldü durum vahim bir inek kuduz sonucu öldü