5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

S. Arabistan'a direkt uçulacak

SUUDİ ARABİSTAN'DAN HATAY'A DİREKT UÇUŞLAR BAŞLADI

Türkiye seferlerine başlayan Suudi Arabistan'ın ilk ekonomik havayolu şirketi Nasair, Cidde ile Riyad'dan Hatay'a direk uçuşlara start verdi.

Hatay Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Nasair Satış Müdürü Turki Al Jawini, Türkiye'den üç yeni noktayı uçuş ağına katarak Nasair'in yurt dışı uçuş noktalarını 21'e çıkarttıklarını söyledi.

Türkiye'nin havacılık sektöründeki en büyük bölgelerden biri konumunda olduğuna dikkat çeken Al Jawini, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için her hafta Cidde İstanbul arasında 4, Cidde Adana arasında ise 3 direkt sefer koyduk. Ayrıca, haftada 2 olmak üzere Hatay Cidde, Hatay Riyad arasında direkt uçuşlar gerçekleştireceğiz" dedi.

Toplantıya katılan Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli de, Hatay'ın gün geçtikçe bölgenin lider şehirlerinden biri konumuna geldiğini, bunda da Hatay Havaalanı'nın ve şehrin potansiyellerinin farkına varılmasının ciddi katkıları olduğunu belirtti. Hatay Havaalanı'nın bölgenin en önemli havaalanı olduğunu belirten Mardinli, son yıllarda hızlı bir gelişim ve değişim sürecine giren Hatay'ın marka kent olduğunu ifade etti.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin de, Nasair havayolu şirketinin Hatay seferleri ile Hataylı yatırımcılar ve Arap dünyasından yatırımcıların artık birbirlerine daha yakın olduklarını söyledi. Çinçin, bu gelişmelerle, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Suudi Arabistan'ın sanayi odalarıyla işbirliği içerisinde olmaları için çalışacaklarını dile getirdi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN HATAY'A DİREKT UÇUŞLAR BAŞLADI
SUUDİ ARABİSTAN'DAN HATAY'A DİREKT UÇUŞLAR BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 15:36:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 16:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?