2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Sabancı'yı duygulandıran sürpriz

Antakyalı mozaik ustası Ahmet Bostancı, turistik gezi kapsamında Hatay'da bulunan Türkan Sabancı'ya merhum Sakıp Sabancı'nın mozaik portresiyle sürpriz yaptı.

Üç günlük gezi kapsamında Hatay'a gelen Türkan Sabancı, Antakya'da bulunan Saklı Ev'de düzenlenen branç öncesinde bir sürprizle karşılaştı.

Antakyalı mozaik ustası Ahmet Bostancı, yaklaşık 4 yıl önce yaptığı Sakıp Sabancı portresini Türkan Sabancı'ya takdim etti. Türkan Sabancı ve beraberindekiler önce dua etti, sonra da portrenin yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Merhum Sakıp Sabancı'nın portresini çok beğenen Türkan Sabancı, "Gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıkarılmış. Sakıp Bey'in doğal halinin çok güzel bir yansıması olmuş. Dokunsam canlanacakmış gibi hissettim, beni çok heyecanlandırdı" diye konuştu.

Merhum Sakıp Sabancı'nın portresini 4 yıl önce yaptığını belirten Bostancı, "4 yıl önce Güler Sabancı'nın bazı arkadaşları bana Güler Hanım'ın babasının mozaik portresini yaptırmayı istediğini söyledi. Ben de bunun üzerine yaklaşık 3 ay gibi bir sürede eseri bitirdim. Ama aradan geçen bunca zamana rağmen gelip mozaik portreyi alan olmadı. Ancak merhum Sakıp Sabancı'nın portresini yapmaktan dolayı mutluyum. Çünkü o benim için değerli bir insandı. Türkan Sabancı'nın Antakya'da olduğunu öğrenince buraya gelip mozaik portreyi ona gösterme fırsatı buldum. Türkan Hanım da eseri çok beğendi ve Sakıp Sabancı müzesinde sergilenmesini istediğini söyledi. İnşallah bu eser layık olduğu mekana kavuşur" dedi.

30 yıldır resim sanatıyla ilgilenen ve son 12 yıldır mozaik eserler üreten Antakyalı Ahmet Bostancı, bugüne kadar yaptığı 20 bini aşkın karakalem, 150 yağlı boya ve 60 mozaik eser ile çok sayıda sergi açtı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 19:23:30
Güncelleme :27 Nisan 2008 Pazar 19:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?