3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sahte diploma çetesi çökertildi

Para karşılığı sahte diploma belgesi düzenleyen 23 kişi, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçeleri ile İstanbul, Aksaray, Bitlis, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, organize suç örgütü kurarak resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddia edilen 23 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü üyelerinin sahte lise ve yüksekokul diploması düzenleyerek para karşılığı sattıkları belirlendi.

Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmalarında Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçeleri ile İstanbul, Aksaray, Bitlis, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı kişilerin, organize suç örgütü kurarak resmi evrakta sahtecilik yaptığını belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 8 kentte eşzamanlı yaptığı operasyonlarda, örgüt lideri H.A.'nın da aralarında bulunduğu 23 zanlıyı yakaladı. Suç örgütü elemanlarının sahte lise ve yüksekokul diploması düzenleyerek para karşılığı sattıkları tespit edildi.

Yakalananlarla birlikte, bir tüfek, bir sahte plakalı minibüs, bir baskı makinesi ile çok sayıda sahte senet, lise diplomaları, sigorta poliçeleri, egzoz emisyon kartları, araç ruhsatları, gayrimenkul satış sözleşmeleri, muvafakatname, vekaletname, sürücü belgesi, resmi mühür, soğuk damga, nüfus cüzdanı, kaşe, trafik tescil belgeleri, değişik üniversiteler adına düzenlenmiş lisans diplomaları, sahte plaka ve 530 gram Hint keneviri tohumu ele geçirildi. Açıklamada, zanlıların, sorgularının ardından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 14:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?