3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Saint Paul yılı kutlanıyor

Anadolu Episkoposu Mons. Luigi Padevese, Türkiye arkeolojik, tarihsel, kültürel ve dini olarak tükenmez bir kaynak olduğunu belirterek bunun en güzel örneğini Saint Paul’un verdiğini söyledi.

2008 yılı, Hıristiyanlığın dünyaya yayılmasında büyük rolü olan ve evi Tarsus'ta bulunan Saint Paul doğumunun 2000'inci yılında etkinliklerle kutlanıyor. Tarsus'ta düzenlenen Saint Paul Yılı ve Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı etkinliklerinin ikinci bölümü Hatay’ın İskenderun ilçesinde devam etti. İtalyan Katolik Kilisesi'nde başlayan sempozyuma din adamları ve çeşitli ülkelerden konuşmacı profesörler katıldı.

Anadolu Episkoposu Mons. Luigi Padevese bu yıl on ikincisini düzenledikleri sempozyumun farklı bir önemi bulunduğunu belirterek, “Bilindiği gibi bu yıl Saint Paul yılı. O yüzden bu sene katılımcılar da arttı. Sadece İtalya’dan değil, başka ülkelerden de profesörler davet ettik. Türkiye’den, Kudüs’den Almanya’dan İspanya’dan İsviçre’den profesörler davet ettik” dedi.

Tarsus ve İskenderun merkezinde birçok materyaller ile teknik malzemelerin bulunması nedeniyle Saint Paul Sempozyumlarının burada düzenlendiğine dikkat çeken Padevese, şunları söyledi:

“Türkiye arkeolojik, tarihsel, kültürel ve dini olarak o kadar tükenmez kaynağa sahip ki ne kadar çalışsak o kadar daha çalışmak gerekiyor. O yüzden bu tür çalışmalar istesek de istemesek de devam edecek. Durdurma şansımız zaten yok. Bunun en güzel örneğini Saint Paul veriyor. 1900 yıl önce bu ülkeyi gezip araştırıp yazdıklarını biz bu kadar yıl sonra yeni yeni keşfediyoruz.”

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?