3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Samandağ sahilleri çöp işgalinde

Suriye'den denize dökülen katı atıkların, Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde kirliliğe neden olduğu bildirildi.

14 kilometre uzunluğuyla dünyanın sayılı sahilleri arasında bulunan Samandağ sahilleri, Suriye'nin açık denizlere bıraktığı katı atıklar ve Asi Nehri'nden gelen atıklar nedeniyle büyük bir kirlilik sorunu yaşıyor. Samandağ Kaymakamlığı'nın yaptığı araştırma sonucunda, kirliliğin Suriye kaynaklı olduğu belirlendi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hasan Göksel Özdilek, sorunun kaynağından çözülmesi gerektiğini belirterek, "Akdeniz'e kıyısı olan tüm ülkelerin katı atıkları uygun bir teknikle depolaması gerekiyor. Samandağ sahillerindeki kirlilik sorunu ancak bu şekilde çözülebilir" dedi.

Samandağ sahillerinin, caretta caretta kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Özdilek, "Sahildeki kirlilik yuvadan yeni çıkan kaplumbağa yavrularının denize ulaşmasını engellediği gibi, çöpleri yiyen yetişkin kaplumbağaların sindirim sistemlerine hasar vererek, kaplumbağaların ölümlerine yol açıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 15:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?