3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Samandağı evladına sahip çıktı

Hatay'ın Samandağ ilçesi halkı, Suudi Arabistan'da dini değerlere küfrettiği iddiasıyla idam cezasına çarptırılan Türk berber Sabri Boğday'a sahip çıktı. Eylem yapan vatandaşlar, Boğday'ın serbest bırakılmasını istedi.

Oytun Alanı'nda toplanan Samandağlılar, Suudi Arabistan'da idam cezasına çarptırılan berber Sabri Boğday'a destek verdi. Boğday'ın fotoğraflarını taşıyan kalabalık, idam cezasının durdurulması ve Boğday'ın serbest bırakılması için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Eyleme oğlu ile birlikte katılan Sabri Boğday'ın eşi Muazzez Boğday, eşinin idam edilmemesi için Suudi Arabistan yetkililerine yalvardığını ifade ederek, "Ağabeyimle birlikte onu görmeye gittik. Bize serbest kalacağını söylediler. 15 gün bekledik, bir sonuç alamadık. Sonra ben Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. Aradan 13 ay geçti, ilk 8 ay hiç mahkemeye çıkartılmadı. Daha sonra 8 kez duruşmaya çıktı. Ona iftira atan Mısırlı terzi hiçbir duruşmaya da katılmadı. En sonunda eşime idam cezası verdiler. Eşim beni aradı ve idam edileceğini söyledi. 'Oğluma iyi bak, kendine iyi bak' dedi. Eşimin ağzından bugüne kadar kötü bir söz duymadım. O küfredecek biri değildir. Bize iftira attılar" dedi.

Türk yetkililere de seslenen Boğday, "Ne olur Sabri'yi kurtarın. Onun hiçbir suçu yok" şeklinde konuştu. Berber Sabri Boğday'ın 70 yaşındaki annesi Atra Boğday da, Kral Abdullah'a Arapça seslenerek, çocuğunun serbest bırakılmasını istedi. Boğday, "Kral Abdullah'a sesleniyorum; ne olur, kulunuz köleniz olayım, oğlumu bırakın. Annesine, çocuklarına bakmak için Suudi Arabistan'a gitti, onu bağışlayın" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 18:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?