3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sanayi sitesinde yangın paniği!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sanayi sitesindeki bir atölyede bakıma alınan LPG tankerinin alev alması, korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Olay, sanayi sitesindeki bir TIR tamir atölyesinde meydana geldi. Spiralden sıçrayan kıvılcımlar, yaklaşık 30 metre uzaklıktaki LPG tankerini tutuşturdu. İşyeri çalışanlarının yangın söndürme tüpleriyle müdahale ettiği yangın, kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay yerinde inceleme yapan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, bu tür işyerlerinde yapılan çalışmaların büyük tehlike arz ettiğini belirterek, esnafı uyardı.

Çolak, "LPG ve benzeri yanıcı madde taşıyan araçların tamirini yapan esnafımız mutlaka tankın içini boşaltmalı. Burada büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. LPG tanklarının içerisinde, ne kadar boşaltıldığı sanılsa da bir miktar gaz sıkışma yapıyor. Bunların dolusu da boşu da bir cephanelik gibi. Esnafımızı uyarıyorum, daha dikkatli olsunlar. Yoksa faciayı yaşamamız kaçınılmaz olur" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 15:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?