2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Sanayici zamların altında ezildi

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bülent Bozdoğan, sanayicinin, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla rekabet edemez, ürettiğini satamaz hale geldiğini bildirdi.

Bozdoğan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, dışa bağımlı enerji politikası ile kontrolsüz ve anlamsız zamların ekonomik krizi başa çıkılmaz hale getirdiğini savundu.

ABD'de başlayan ve tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizi atlatma çabası içerisinde olan sanayicilerin, son yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarıyla rekabet şansını yitirdiğini belirten Bozdoğan, "Sanayicimiz, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla rekabet yapamaz, ürettiğini satamaz hale gelmiştir. Bunun sonunda da üretim yapamaz hale gelmek üzeredir" dedi.

Türk demir-çelik üreticilerinin rekabet ettiği ülkelerde doğalgaz ve elektriğin ülkemize oranla yüzde 80 daha ucuz olduğunu ifade eden Bozdoğan, "Türkiye'de elektrik üretiminin yaklaşık yarısı doğalgaz ile yapılmaktadır. Doğalgaza yapılan her zam otomatik olarak elektriğe de yansıyacaktır. Yani önümüzdeki ay elektriğe yine zam yapılacaktır. Dolayısıyla yapılan enerji zamları nihai tüketiciye katlanmış olarak gelmektedir. Bu da bizlere ithal edilen doğalgazla elektrik üretmenin sakıncalarını bir kez daha göstermektedir. Bu zamlardan sonra üretimimizin ne kadar azaldığı, maliyetlerin ise ne kadar yükseldiği görülmektedir. Kriz öncesi bölgemizde çalışan 4 bin 500 işçimiz de azalma eğilimi göstermektedir. Kuruluş amacımız ve hedefimizin üretim olduğunu göz önüne aldığımızda hedeflerimize ulaşmak için desteklenmeyip aksine engellendiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ekonomiye yön verenlere üretim olmadan ekonomi yapamayacaklarını hatırlatır, krizin kolay atlatılması için herkesi görevini doğru yapmaya davet ediyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 21:19:35
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 21:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?