3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Sandalyeden kurtulmak istiyor

Antakya'da, Marfan Sendromu'na yakalanan ve 15 yaşında 16 kilo olan Mehmet Güney, tekerlekli sandalyeden kurtulmak için yardım bekliyor.

Emek Mahallesi'nde yaşayan Fatma ve Talat Güney çiftinin 3 çocuğundan biri olan 15 yaşındaki Mehmet Güney yakalandığı Marfan Sendromu hastalığıyla mücadele ediyor. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için gerekli tedavisi yapılamayan yürüme engelli Mehmet, kısa süre önce kavuştuğu tekerlekli sandalyesiyle gezip dolaşıyor.

Mehmet Güney 15 yıldır sırtındaki kamburla yaşıyor ve annesi olmadan hiçbir ihtiyacını tek başına gideremiyor. Hastalığı yüzünden sürekli kilo kaybına uğrayan Mehmet, 15 yaşında olmasına rağmen sadece 16 kilo. Bir an önce ameliyat olmayı isteyen Mehmet, yaşıtları gibi yürüyebilmek ve koşup oynamak istiyor.

Eşinin Bodrum'da boyacılık yaparak para kazanmaya çalıştığını belirten Fatma Güney, 3 çocuğu ile 2 odalı bir evde yaşadığını söyledi. Oğlunun tedavisi için birkaç kez doktora gittiklerini belirten Fatma Güney, şöyle konuştu: "Bir kez ameliyat ettirdik. Ancak oğlum düzelmedi. Sırtındaki kambur ve yakalandığı hastalık yüzünden yürüyemiyor. Ben oğlumun diğer çocuklarım gibi sağlıklı bir hayat sürmesini istiyorum. Onun yürüdüğünü görmek istiyorum. Ama maddi durumumuz iyi olmadığı için oğlumun tedavisini
yaptıramıyorum. Onun hiçbir isteğini yerine getiremiyorum."
Torununun sağlık durumuna üzülen ve gözyaşlarını tutamayan anneanne Naile Oduncu ise "Torunumun yürüdüğünü görmek en büyük arzum. Onun bu halde olmasına dayanamıyorum. Allah rızası için torunuma yardım edin" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:38:51
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 22:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet abay IP: 88.225.241.xxx Tarih : 17.09.2008 11:21:32

insan hayatta bircok zorlukla karsılasır. arkadas biz yüruyoruz ama senin kadar iyi degiliz üzülme bu dunya boyleyse diger dunya sana kralıyet bahçesindende güzel olacak iylesme dilegiyle.KRAL İNTERNET CAFE