5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Satış devam ediyor

İç karışıklığa sürüklenen Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla girerek çadır kentlere yerleştirilen sığınmacılar, devlet tarafından verilen malzemeleri satmaya devam ederken, sığınmacıların kaldığı çadır kentlerin önü adeta ikinci el malzemelerin satıldığı Bit Pazarı'na döndü.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Ceylangözü Sınır Kapısı mevkiinde kurulan çadır kentte kalan sığınmacılar, devletin verdiği bütün malzemeleri satmaya başladı. Yatak, yorgan, battaniye ve ısıtıcıları çadır kentlerden dışarı çıkaran sığınmacılar, ilçeden ve köylerden gelen vatandaşlara sigara parası karşılığında malzemeleri satıyor.

Çadır kentlerin dışında içeriden çıkarılacak malzemeleri bekleyenler ise piyasa değerinin altında aldıkları malzemelerle bölgeden uzaklaşıyor. Kapıda bekleyen güvenlik kuvvetlerine rağmen çuvallarla malzemeleri dışarı çıkaran sığınmacılar, alıcılarla yaptıkları pazarlıkların ardından malzemeleri verip geri dönüyor.

Sığınmacıların sattığı malzemeleri alan vatandaşlar ise kendilerini görüntüleyen kameraları görünce kısa süreliğine pazarlıktan vazgeçiyor. Bazı vatandaşlar ellerindeki çuvallarda hayvanlar için ekmek olduğunu söylerken, bazıları ise ellerindeki malzemelere rağmen bir şey almadıklarını iddia etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2012 Çarşamba 18:37:47
Güncelleme :28 Mart 2012 Çarşamba 18:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 77.249.234.xxx Tarih : 29.03.2012 09:20:21

 ne demis atalarimiz """" BESLE OKSUZU .................. "