7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Şehidin ailesinde buruk sevinç

REŞADİYE ŞEHİDİNİN AİLESİNDE BURUK SEVİNÇ

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyünde teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen jandarma onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine bir iş adamı tarafından verilen ev sözü, yerine getirildi. Yonca ailesi yaklaşık 160 metrekarelik evlerine taşınırlarken, buruk bir sevinç yaşadı.

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Orhangazi köyünde oturan ve Kurban Bayramı'nda izin dönüşü sırasında birliğine teslim olmasının ardından çıktığı ilk görevinde teröristlerce şehit edilen jandarma onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine ev sözü veren iş adamı Fuat Tosyalı, ailenin istediği evi alarak onların sıcak yuvaya yerleşmesini sağladı.

Fatih Yonca'nın annesi Gülsüm Yonca, "Herkesten Allah razı olsun. Yıllarca çocuğumun niyeti bizleri iyi bir eve yerleştirmekti, bu gerçekleşti" diyerek, şöyle konuştu: "Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Keşke oğlum yanımızda olsaydı da, biz yine aynı evde yaşasaydık. Kapısı olmayan o evde yine mutluyduk. Ama onun isteği bu şekilde gerçekleşmiş oldu. Allah herkesten razı olsun. Devletimiz, milletimiz bize sahip çıktı."

Oğlunun duvara astığı fotoğraflarıyla avunan anne, evladı Fatih Yonca'nın gelecekle ilgili planlarını anlattı. Balkondan mezarlığın göründüğünü ve yanına gidemese bile oradan onunla konuştuğunu ifade eden anne Yonca, "Mezarlığa yakın olduğu için bu evi istedik. Onu göremesem de balkona çıkıp mezarlığa bakarak oğlumla konuşuyorum. O çok iyi bir insandı, ölümünde bile bize faydası oldu. Bize yardım eden herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Maddi sıkıntılar yüzünden okuyamayan ailenin küçük oğlu Ömer Faruk ise yarım kalan öğretim hayatına Açık Öğretim lise bitirme sınavlarına girerek devam edeceğini belirtti.

Şehit jandarma onbaşı Fatih Yonca'nın, 140 TL askerlik maaşını maddi sıkıntıdaki ailesine gönderdiğinin ortaya çıkmasının ardından aile için yardım kampanyası düzenlenmiş, bazı iş adamları yardım sözü vermişti.

REŞADİYE ŞEHİDİNİN AİLESİNDE BURUK SEVİNÇ
REŞADİYE ŞEHİDİNİN AİLESİNDE BURUK SEVİNÇ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 13:07:05
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 20:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?